Konačno saniran zid na početku Botićevog šetališta

Nakon 10-ak godina, konačno je saniran potporni zid na početku Botićevog šetališta. Zid je godinama bio učvršćen metalnom konstrukcijom kako bi se spriječilo daljnje urušavanje. Metalna konstrukcija je zatvarala jedan dio javnog stepeništa i time otežavala prohodnost građanima i turistima koji su se zaputili prema Prvoj vidilici.

Radovi su započeli u listopadu prošle godine i koštali su 350 tisuća kuna. Izvodila ih je splitska tvrtka Point, a sastojali su se od uklanjanja svog kamena te izgradnje armirano-betonskog zida, obloženog kamenom.

Iako zid ograđuje privatnu parcelu, unutar koje se nalazi kuća Družeić, građen je u doba gradnje Marjanskih skala (između 1919. i 1920.  godine) koje su tada bile izgrađene od tadašnjeg "Malog škvera  Košćina", na početku Zapadne obale, do platoa pred Židovskim grobljem.

Nadajmo se da Grad neće stati na ovoj sanaciji već da će uskoro početi sanacija desetaka ostalih potpornih zidova, kojima isto prijeti urušavanje ili čije konstrukcije koje ih pridržavaju smetaju pješacima ili vozilima. O jednom takvom smo već na Portalu pisali. Nadajmo se da će uskoro krenuti i njegova sanacija!