Lakše do voznog reda trajekata

Hrvatska je jedna od rijetkih država, možda i u svijetu, koja sebi voli tepati kako je turistička zemlja, a da ne nudi svojim gostima da unaprijed kupe karte za katamaran. Ne samo da im ne nudi online opciju, nego je nemoguće prijevoz do nekog od otoka osigurati dan ranije. Svih koji povremeno koriste trajekte, vjerojatno su frustrirani i web stranicama Jadrolinije koje su debelo zaostale u 20. stoljeću, a za pronaći raspored vožnju svaki put nanovo treba otvoriti PDF dokument.

Stoga je web stranica voznired.net pravo osvježenje na domaćem internetu, a njezin autor Aron Mišerda planira je s trajekata i katamarana dodatno proširiti na autobuse i vlakove.
- Na stranici sam počeo raditi jer sam želio naučiti novu tehnologiju (ASP.NET MVC i jQuery), a i da usput izradim nešto korisno. U početku sam objavio samo nekoliko linija, ali kako se povećavao broj posjeta, korisnici su sami tražili da dodam još linija. Kada sam shvatio da ju ljudi stvarno koriste, isprogramirao sam novu verziju stranice i dodao još desetke novih linija. Reakcije prijatelja i korisnika su više nego pozitivne pa ću vjerojatno nastaviti razvijati stranicu - kazuje Aron koji je diplomirao računarstvo na FESB-u, a trenutno je zaposlen kao senior developer/architect u Siemensu.

U budućnosti planira i mobilnu verziju stranice koja bi olakšala pretraživanje voznog reda preko mobitela, a kako samostalno radi na ovom projektu dobrodošao je svaki komentar, kritiku ili primjedbu.