Mamutica konačno otvorila svoja vrata studentima

Nakon 7 dugih godina čekanja danas se konačno počela djelomično održavati nastava u novoj zgradi triju fakulteta u sveučilišnom kampusu Visoka. Iako je zgrada službeno otvorena još u listopadu ove godine ipak se zbog nesređenosti okoliša nije mogla koristiti. U popularno nazvanu mamuticu smjestit će se Pomorski, Prirodoslovno-matematički i Kemijsko-tehnološki fakulteti kao i Sveučilišni odjeli forenzike, zdravstvenog studija te studija mora.

Objekt je površine oko 30 tisuća kvadrata koji se rasprostiru na 8 katova, a koštao je preko 280 milijuna kuna. Izvođač radova je bio Konstruktor. Kako je Konstruktor upao u financijsku krizu, a Sveučilište se nije proslavilo s donošenjem pravodobnih odluka (dva puta se mijenjao plan izgradnje), objekt je stajao gotovo dovršen pune 4 godine.

Koliko ovo otvorenje znači studentima govori činjenica da više neće morati putovati čak do Kaštela kako bi odradili laboratorijske vježbe ili pak da neće više morati trčati s jednog kraja grada na drugi kako bi stigli na predavanje. Kompletno preseljenje svih nastavnih i drugih aktivnosti navedenih fakulteta, na novu lokaciju, najvaljeno je za početak sljedećeg semestra. Svim studentima koji su konačno dočekali preseljenje u novu zgradu želimo uspješan nastavak studiranja!