Nadograđuje se drugi splitski stadion?

Poslijednjih dana aktualizirana je priča oko nadogradnje stadiona Park mladeži, čiji „stanari“ RNK Split i ASK već dulje vrijeme muku muče sa derutnim stanjem objekta.

Vlasnici građevinske tvrtke Skladgradnja, kontroverzna braća Žužul su se, usporedno sa sudskim sporovima u vezi bojanja tunela, intezivno ubacili i u nogometni biznis. Upumpavanjem velikih količina novca u RNK Split, doveli su ga do statusa prvoligaša, te zacrtali ambiciozne planove razvoja infrastrukture vezane za klub. Iako plan nadogradnje postoji već dulje vrijeme, cijela stvar je zastala na sudu, kao posljedica sudskog spora Grada i RNK Split oko vlasničkih prava nad stadionom. Dolaskom novog gradonačelnika, stvar se pomakla s mrtve točke, a dvije strane su došle do kompromisnog rješenja. Grad će raspisati natječaj za obnovu stadiona, a nakon što, kao jedini ponuđač budu odabrani, vlasnici RNK Splita će dograditi stadion, te dobiti 30-godišnju koncesiju nad objektom.

Sam stadion ima planirani kapacitet oko 10,000 sjedećih mjesta. Zanimljiv detalj će biti pomične tribine, poput onih u Spaladium Areni, kojima će se za vrijeme nogometnih utakmica premostiti atletska staza, približavajući publiku samom terenu. U drugoj fazi planirana je i gradnja poslovno-stambenih objekata u krugu samog stadiona, no to prije svega zahtjeva dogovor sa 60 obitelji koje žive u barakma na zemljištu predviđenim za tu gradnju.

U cijeloj priči, uvjeravaju nas, neće biti zaboravljen i ASK, koji bi, iako nema financijskih mogućnosti sudjelovati u projektu, također trebao profitirati. Obećane su mu nove klupske prostorije, kao i općenito poboljšanje uvjeta rada.

Radni naziv projekta je „Ruža Hrvatska“.