Natječaj za dizajn vizualnog identiteta - 7. K.R.V.

Udruga Trokut mladih Kaštela otvorila je javni poziv za sudjelovanje na otvorenom Natječaju za dizajn vizualnog identiteta: 7. Kaštelanske Rock Večeri.

Kaštelanske Rock Večeri festival je rock glazbe koji će se u kolovozu 2017. održati u Kaštel Lukšiću. Festival organizira volonterska udruga mladih - Trokut mladih Kaštela s ciljem da mladim i neafirmiranim glazbenicima omogući nastup pred mnogobrojnom domaćom publikom uz bok nekima od vodećih glazbenih imena iz regije. Tako su na dosadašnjim festivalima mladi kantautori i bendovi pozornicu dijelili s Elementalom, Perom Defformerom, Brkovima, M.O.R.T.-om, Postolar Tripperima i drugima. Festival je podijeljen na akustičnu i električnu večer. Ovaj festival također za cilj ima što kvalitetnije nadopuniti ponudu večernjih izlazaka i kvalitetne zabave za mlade u Kaštelima.

Projektni zadatak – predmeti natječaja

Predmet ovog natječaja je dobivanje vizualnog identiteta 7. Kaštelasnkih Rock Večeri. Idejno rješenje treba pružiti izgled sljedećih predmeta:

  1. znak i/ili logotip – uz osnovne standarde: pozitiv, negativ, odnos znaka i logotipa, sustav karakterističnih boja (uporaba znaka u boji i/ili crno-bijeloj varijanti), definiciju karakterističnog pisma (primarna i eventualno sekundarna tipografija), minimalni prostor, dopuštena umanjenja, upotreba u različitim formatima / vertikalni i horizontalni – sve prikazano u svim varijantama korištenja znaka / i logotipa te ugraditi u idejno rješenje prostor za komunikaciju termina i mjesta održavanja događanja, popis izvođača te logotipove partnera i sponzora projekta
  2. prikaz primjene na ovim tiskanim i promotivnim materijalima: plakat (format A1), flyer (format A6), akreditacije (format A7), banner (484 x 100), majice (format A4)
  3. prikaz primjene u digitalnom okruženju – dovoljno je prikazati uporabu identiteta na naslovnici internetske stranice
  4. kratak i jasan tekstualni opis rješenja na hrvatskom jeziku

Kriteriji vrednovanja rješenja

Prilikom ocjenjivanja pristiglih radova, organizacijski odbor K.R.V.-i vrednovat će idejna rješenja koja su primjenjiva, logična, originalna, inovativna te najbolje tematski odgovaraju festivalu i njegovoj publici.

Postavljanje pitanja

Natjecatelji imaju pravo postavljati pitanja vezana uz Natječaj isključivo putem elektroničke pošte na tmkastela@gmail.com i s naznakom predmeta Natječaj za vizualni identitet – 7. Kaštelanske Rock Večeri.

Nagrade

Pobjedniku ili pobjednici natječaja dodjeljuje se nagrada od 1.000,00 Kn (neto iznos).

Predaja natječajnih radova

Natječajni radovi šalju se putem elektroničke pošte na adresu: tmkastela@gmail.com uz naznaku Natječaj za vizualni identitet –­ 7. Kaštelanske Rock Večeri. Rad izabranog pobjednika/pobjednice postaje vlasništvo udruge Trokut mladih Kaštela koja ima isključivo pravo korištenja istoga te zadržava pravo na eventualne izmjene ukoliko organizacijski odbor to bude smatrao potrebnim.

Rokovi

Objava natječaja: ponedjeljak, 8. svibnja 2017.

Rok za prijem natječajnih radova: petak, 16. lipnja 2017. do 23:59.

Objava rezultata natječaja: do subote, 1. srpnja u 17:00. Rezultati natječaja bit će objavljeni na službenoj stranici Kaštelanskih Rock Večeri (krv.tmk.hr), a svi sudionici rezultate natječaja će dobiti i putem elektroničke pošte, na mail s kojeg su poslali prijavu.