Navijači iz Bavarske: „1000 kilometara od Poljuda, ali ime u Parku za sva vrimena!“

Još jedna priča o ljubavi za sva vrimena dolazi nam iz srca Bavarske, Münchena. Grad piva i velikih fešti postao je prije više od šest godina bogatiji i za društvo prijatelja jednog hrvatskog nogometnog kluba čiji velik broj navijača živi u njemačkom velegradu braneći tako boje neke druge ljubavi. Riječ je o DPH München, sada već velikoj bazi navijača Hajduka na području Njemačke. Ispočetka kako kažu, počeli su skromno, a kako je vrijeme odmicalo broj članova je rastao.

- Sve je krenulo s par stalnih gostiju kafića Flamingo u Münchenu gdje smo redovno gledali utakmice i održali osnivačku skupinu. Nakon osnivanja jezgra je narasla pa smo tako polako krenuli s više vozila bodriti Bile uživo, započeli su priču navijači Hajduka iz Münchena.

Zadnje dvije godine bile su kako kažu teške, nisu imali adekvatne uvjete, ali popuštanjem mjera vratili su se akcijama i člansku godinu startali punom parom. Zakotrljala se tako i ideja da se DPH upiše i u park Za sva vrimena.

- Rodila se ideja za akciju 33x33! Cilj akcije je bio da naša 33 člana doniraju 33 eura te da tako dođemo do potrebnog novca za donaciju. Već prvih dana odaziv je bio velik, a dodatno nas je pogurala i jedna veća donacija, otkrili su kako su prikupljena sredstva za ime njihovog Društva u Parku.

Kad su uspjeli, uslijedile su slatke brige, na koju poziciju staviti ime, pokraj koje legende, pod kojim brojem. Nakon premišljanja uslijedila je i odluka. Pozicija 33 bila je slobodna na slovu U te je tako simbolično odabrano i mjesto u Parku.

- Pozivamo sve navijače da se priključe akciji "Za sva Vrimena" pomognu Hajduku da ostane vječno naš! Udaljenost Marienplatz - Poljud broji 937 kilometara pa nas se sjetite kada naletite na tu brojku, zaključili su za kraj u veselom tonu poručivši svim navijačima iz Bavarske da im se pridruže i učlane u njihovu bazu.

Upisom još jednog Društva prijatelja Hajduka u Park broj imena je prešao 1500, a još gotovo toliko je i rezerviralo mjesto u parku kojih je iz dana u dan sve manje. Mjesto u Parku možete osigurati ako postanete donator s minimalno 150 kuna mjesečno na https://nashajduk.hr/za-sva-vrimena/.