Nikola Smernić među pobjednicima natječaja National Geographica

Uspjeh svakog Hrvata u svijetu raduje, Dalmatinca još i više, no kada među pobjednicima natječaja uglednog National Geographica imate kolegu volontera iz svoje redakcije, onda su sreća i ponos zaista neopisivi! Upravo u takvoj situaciji danas je splitski.portal!

On je Šibenčanin Nikola Smernić, fotograf sa stalnim boravkom u Splitu, te vlasnik poznatog Studija Papaja. Kao pasionirani ljubitelj putovanja našao se među elitom zbog fotografije koju vidite iznad, a koja je nastala ove godine u Queenstownu (Novi Zeland). Između čak 16 tisuća prijavljenih na natječaj "National Geographic Traveler Photo Contest", njegova fotografija odabrana je od strane urednika među pobjedničkih deset.

- Tri dana prije zatvaranja natječaja poslao sam četiri fotografije misleći kako zaista nemam šanse, vidjevši ostale prijavljene. No nakon tri tjedna dobio sam email u kojem su me obavijestili o nagradi, te kako će fotografija biti objavljena u časopisu NG Traveler globalno u izdanju prosinac/siječanj. To mi zaista veliko priznanje - s blagom nevjericom nam je kazao Nikola.