Novi rekord Bradate aukcije iznosi 336.631 kuna!

Bradata aukcija iz godine u godinu obara vlastite rekorde. Oko 40 barbera iz raznih krajeva Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Slovenije obrijalo je u subotu u Planu B preko 100 brada i brkova kandidatima koji su ponudili bradu ili brk na aukciji.

Primarni motiv ove humanitarne akcije izražava se u edukaciji javnosti o važnosti preventivnih pregleda i brizi za zdravlje, s ciljem prevencije malignih oboljenja kod muškaraca. Stoga je tijekom cijelog studenog održan niz aktivnosti, uključujući i besplatne preglede za 78 muškaraca u Splitu i Šibeniku. Zahvaljujući liječnicima i poliklinikama koji su besplatno ustupili svoje prostore i znanje, ukupnom iznosu sakupljenih donacija od 336.631,05 kuna treba nadodati i preko 50.000 kuna vrijednosti pregleda. Prikupljen iznos namjenjen je radu Županijske lige protiv raka Split.

„Hvala svima, predug bi bio ovaj tekst kad bismo nabrajali svakog pojedinca i tvrtku koji su doprinijeli organizaciji samog događaja donacijom svojih usluga ili su donirali novac za brade naših kandidata. Stvarno je fantastična i zarazna energija koja prati cijeli događaj i iskreno hvala svima.“ – poručili su organizatori.

Bradatu aukciju organizira Županijska liga protiv raka Split uz podršku partnera: Ka'brada, PlanB, Rotary klub Split Plus, PromoPlan i Kazinoti & Komenda.