Novih 4700 kvadrata Medicine

Uskoro se otvaraju vrata novog dijela Medicinskog fakulteta. I dok je izgradnju, te dovršetak SC-a i zgrade tri fakulteta (PMF, KTF, Pomorski) kriza značajno usporila, 80 milijuna kuna vrijedni radovi na Medicinskom se upak privode kraju. No ni ovaj projekt nije prošao bez nezaobilaznih peripetija. Još 2006. godine izvršena je dvoetažna nadogranja stare zgrade regrutnog centra, u kojem danas djeluje Medicinski fakultet. Nakon toga, u kolovozu 2008. godine kreće gradnja nove zgrade, koja je sa starom spojena staklenim pješačkim mostom.

 No nakon samo nekoliko mjeseci gradnje, nailazi se na problem sa bolnicom Križine, koja se nalazi odmah pored fakulteta. Zbog potrebne izmjene pristupnih puteva južnoj strani bolnice, morao se mjenjati cijeli projekt. To je gradnju poskupilo za čak 10 milijuna kuna. Radovi su nastavljeni 2009. godine, a relativno stabilnim, no ipak poprilično sporim tempom dočekali smo kraj 2012. godine i finaliziranje cijelog posla.

Od sadržaja koje će nova 6-etažna zgrada ponuditi svakako valja izdvojiti veliku kongresnu dvoranu, čiji konačni izgled prvi objavljujemo. 4700 kvadrata novogradnje će popuniti i dodatni prostori za predavanje, laboratoriji, podzemni istraživački centar za pokuse na životinjama, 12-sobni apartman za gostujuće profesore, te studentska menza. Time će se ovaj fakultet svrstati u sam državni vrh kad su u pitanju opremljenost i kvaliteta radnih uvjeta. Stoga se nadamo da će stručni medicinski kadar koji će ova ustanova generirati biti na jednako visokoj razini.