Obavijest o izdavanju propusnica građanima Splita

Sukladno Odluci Nacionalnog stožera civilne zaštite o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka, Stožer civilne zaštite Grada Splita na svojoj današnjoj sjednici ovlastio je tajnike gradskih kotara i mjesnih odbora za izdavanje propusnica stanovnicima Splita koji napuštaju mjesto prebivališta/boravišta iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci i starijim osobama te kupovina hrane i osnovnih potrepština. Za kretanje unutar Splita nije potrebna propusnica.

Građani zahtjev za propusnicu koji se nalazi u prilogu ove objave popunjen šalju tajniku gradskog kotara ili mjesnog odbora kojem pripadaju na e-mail adresu. Iznimno, zahtjev se može podnijeti dolaskom u prostorije gradskih kotara i mjesnih odbora Grada Splita, no apeliramo na građane da izbjegavaju dolaske kako bi od širenja zaraze koronavirusom zaštitili i sebe i osobe koje rade na izdavanju propusnica.

Građanima će se skenirana i ovjerena propusnica dostaviti e-mailom na adresu pošiljatelja. Vrijeme izdavanja propusnica je radnim danom od 09:00 do 15:00 sati, s tim da će zahtjevi koji pristignu nakon 14:00 sati bit izdani sljedeći dan. Propusnica se može dobiti isključivo za opravdane razloge i to u trajanju od 7 dana.

Podsjećamo, prema Odluci Nacionalnog stožera civilne zaštite: 

·       Za stanovnike koji putuju na posao izvan mjesta prebivališta/boravišta, propusnice izdaje poslodavac.

·       Za stanovnike koji putuju izvan mjesta prebivališta/boravišta zbog medicinskih razloga, propusnice izdaje liječnik opće prakse.

Obrazac za propusnicu možete pronaći na POVEZNICI.