Ocramius na Tinelu za sve PHP entuzijaste

U Splitu će se 15. ožujka 2018. održati deseti po redu Tinel Meetup, event koji okuplja najbolje predavače iz tech svijeta i dovodi ih u Split. Predavanja su besplatna, a event je podržan od strane partnera - Uber, LAB Split, Marvie, Biberon Cakes, Bokamorra. Novi gost na Tinelu je poznata figura u PHP svijetu - Marco “Ocramius” Pivetta.

Event Sourcing je arhitektonska struktura u softver developmentu koja vas tjera da promijenite svoj tok razmišljanja i prestanete gledati svoju aplikaciju kao objekt koji ovisi isključivo o bazi podataka, već da se fokusirate na događaje (eventove) koji se odvijaju unutar same aplikacije.

Ova sintagma je  postala “buzzword” koji se često vrti u PHP krugovima, ali zašto se taj trend uopće pojavio? Koje su njegove prednosti i mane? Može li ES riješiti sve probleme u svijetu developmenta, ili će samo stvoriti gomilu novih?

Odgovor na ta pitanja možete saznati na desetom po redu Tinel Meetupu, koji se održava u Splitu pod organizacijom agencije Locastic. Gost predavač ovog puta je Marco “Ocramius” Pivetta, talijanski bekendaš koji će vam pojasniti koje su sve dobre, loše, ali i komplicirane strane strukture kao što je Event Sourcing.

Ocramius je bivši programer sa preko deset godina PHP iskustva - dio je Zend Framework CR tima, Doctrine Core ekipe, sudjeluje kao predavač na velikom broju internacionalnih konferencija. Trenutno radi za njemački Roave kao softver konzultant, ali to ga ne zaustavlja da redovno sudjeluje na meetupima i radionicama kao mentor.

Njegovo predavanje u Splitu možete poslušati potpuno besplatno, uz obveznu najavu dolaska putem službene stranice Tinela.

Društveni kanali: