Od danas je moguće predati zahtjev za pretplatu za novu javnu garažu Dobrilina

Izgradnja nove javne garaže u Dobrilinoj pred samim je završetkom, potom slijedi tehnički pregled i otvaranje garaže za korisnike. Kako je već ranije navedeno, naplata u garaži Dobrilina provodit će se sukladno zaključku Grada Splita o načinu organizacije parkiranja na javnim parkiralištima na lokacijama Lokve i Dobrilina ulica u Splitu.

Model korištenja će tako biti prema principu naplate kao na izvanuličnim parkiralištima koji je već uveden u nekoliko garaža, među njima i novoizgrađena garaža na Lokvama, a isti je pokazao da osigurava maksimalnu iskorištenost i optimalnu popunjenost garaže tijekom cijelog dana. To u praksi znači da će stanari imati pravo na povlaštenu parkirnu kartu, no ona ne znači rezervirano parkirno mjesto, već u skladu s popunjenošću garaže nalazi se mjesto za parkiranje ravnopravno s ostalim korisnicima.

Od danas svi zainteresirani mogu dostaviti zahtjeve za pretplatu u javnoj garaži Dobrilina. Moguće će biti i parkiranje uz satnu kartu u slučaju slobodnih mjesta. Naplata će se odvijati sukladno cjeniku ZONE III. za izvanulična parkirališta u Gradu Splitu. Svi stanari u radijusu 300 metara od javne garaže u kojoj se naplaćuje parking imaju pravo na stanarsku pretplatu po povlaštenoj cijeni koja iznosi 11,95 eura mjesečno. Za sve ostale koji nisu stanari, a žele pretplatu isključivo za jednu od lokacija, cijena mjesečne pretplate iznosi 15,93 eura. Za pravne osobe ili vlasnike obrta mjesečna pretplata iznosi 21,24 eura.

Zahtjev za izdavanje povlaštene parkirališne karte može se podnijeti putem online obrasca na  web stranici: https://www.splitparking.hr/parkiralista. Ukoliko su potrebne dodatne informacije, molimo se svi zainteresirani da pošalju upit na e-mail garaze@splitparking.hr ili nazovu na telefon 021/644-711 radnim danom od 8:30 do 14:30 sati.

U Dobrilinoj će korisnicima biti dostupno ukupno 419 parkirnih mjesta, što uključuje 207 natkrivenih mjesta, 152 nenatkrivena mjesta (96 na krovnoj etaži i 56 na površini između stambenih zgrada i garaže), 38 parkirnih mjesta za motore, 20 mjesta za OSI te 2 parkirna mjesta s punionicama za vozila na električni pogon.

Iz tvrtke Split parking ovim putem ujedno obavještavaju stanare Dobriline, trenutne korisnike privremenih parkirnih mjesta, da ista po otvaranju garaže više neće biti dostupna za korištenje (Dobrilina, Prima 3, Sveučilišna knjižnica, Matica Hrvatska od križanja s Ul. Bruna Bušića).