Od ovog tjedna „kliknite na Advent“ i okušajte sreću: Nekoga očekuju avionske karte!

Izložbe, predstave, dječji programi, koncerti, humanitarni projekti i velika nagradna igra. Sve to očekuje građane ovog tjedna na Adventu u Splitu. Pod sloganom „Kliknimo na Advent“, u trećem tjednu održavanja manifestacije svatko će imati priliku „kliknuti“  na sadržaj koji ga najviše zanima i pratiti ga uživo ili putem digitalnih kanala. 

„Kliknimo na kulturu“

Prokulturin Klub prijatelja šansone u utorak od 18 sati imat će live slušaonicu uz prigodni program „Joyeux Nooël - frankofonski Božić na Peristilu“. U četvrtak 16. prosinca na Peškariji će biti otvorena izložba „Šotografija“. Organizira je Turistička zajednica grada Splita u suradnji sa Slobodnom Dalmacijom. Svoje će radove tada izložiti fotoreporter agencije Cropix Božidar Vukičević, a skeniranjem QR koda svake fotografije posjetitelji će moći „kliknuti na more“ i pročitati zanimljivu reportažu. U Hrvatskom pomorskom muzeju nastavljaju se dječje radionice. Istog dana u Muzeju hrvatskih arheoloških spomenika u 18 sati građani će moći pogledati film „Lavovi Visa“, dok će se u Galeriji Meštrović održati promocija filma „Rodinova Meditacija“ i izložba radova nastalih tijekom snimanja.

Međunarodni harmonikaški orkestar održat će koncert u Hrvatskom domu 16. prosinca s početkom u 20 sati, dok u subotu u 11 sati u Muzeju grada Splita počinje koncert „Hallelujah“ opernih solista HNK Split. U isto vrijeme u Hrvatskom domu održat će se Božićni koncert Glazbene škole Josipa Hatzea. Svi ljudi dobre volje moći će tog dana sudjelovati u eko akciji „Čisti Božić i bistra Nova godina 2022“ koju organizira UPA Rostrum Split, ali i pogledati 26. Božićnu regatu krstaša ispred Zente.

Od 11 do 19 sati u prostorijama Fotokluba Split odvijat će se „Help Portrait“, organiziran u suradnji s TZ grada Splita. Riječ je o globalnom pokretu s ciljem uveseljavanja građana fotografijama koje će im izraditi članovi Foto kluba. U nedjelju, pak, u Muzeju grada Splita u 11 sati počinje koncert Kvarteta Fascination, KUD Jedinstvo ponovno će od 11 sati kolendavati splitskim trgovima, a na Cornaru će od 12 sati Devićevci pjevati Adventu. Paljenje četvrte svijeće na Gastroadventu građani će ponovno pratiti preko digitalnih kanala.

„Kliknimo na gastro“

Splitski ugostitelji na kućicama u četiri zone svakodnevno pripremaju delicije za posjetitelje, a u večernjim satima na rasporedu su koncerti. Danas će na Imaginarium Zvončacu nastupiti Mia Dimšić, a u utorak na Bedemu Cornaro pjeva Vesna Pisarović. U subotu 18. prosinca na Cornaro stiže Doris Dragović, na Mertojak Magazin, a Perivoj će u srijedu ugostiti Jasmina Stavrosa. Detaljne programe i eventualne odgode po zonama pratite na njihovim službenim stranicama.

„Kliknimo na igru“

Treću godinu zaredom u suradnji s TZ grada Splita održat će se Božićni festival djece. Dvodnevni program na rasporedu je za vikend na Zvončacu kada će nastupiti brojne plesne skupine, mladi pjevači i Minea kao posebna gošća. Također, Mertojak će ovog tjedna biti središnje mjesto zabave za splitske mališane, a detaljan program možete doznati na njihovim službenim stranicama.

Za kraj, ništa manje važno nije ni najaviti da će građanima od ovog tjedna šetajuća povorka dijeliti nagradne letke, a „šlag na torti“ svakako će biti nagradna igra u kojoj će oni najkreativniji osvojiti dvije avio karte Croatia Airlinesa. Stoga pratite najnovije informacije o Adventu u Splitu na web stranici Turističke zajednice Grada Splita, Facebook stranici Visit Split, Twitteru, Instagramu i YouTube kanalu.