Održan 4. Split spot festival na Tvrđavi Gripe

U subotu 27.05. 2017. na Tvrđavi Gripe, u sklopu Pomorskog muzeja, održao se četvrti po redu Split spot festival.

To je ujedno i bila finalna večer kada su se na filmskom platnu prikazani svi norminirani glazbeni spotovi i kada su organizatori i stručni žiri uručili nagrade najboljima u svih pet kategorija.

Tako je nagrada za najbolju režiju pripala Stefanu Đorđevidu za „Away“ u izvedbi benda Stray Dogg, nagradu za najbolju fotografiju dobio je snimatelj videa „Pleši, pleši“ od VIS LIMUNADA, Dalibor Tonkovid, a za najbolju montažu Miodrag Ignjatovid za „Nemoj da znojiš tehniku“ koji izvodi Stereo Banana. Najboljom animacijom proglašen je „Šilo“ od Seine, a nagrada je pripala Marini Uzelac.

Publika je najviše glasova dala bendu Koala Vioce i njihovom videu „Strangers' Tides“ pa je nagrada pripala Matevžu Jermanu i Mateju Bandelju.

Ove godine na festivalu su žirirali lokalci Žare Batinovid, Boris Poljak i Goran Čače.

Istaknuli bi kako je ove godine na festivalu bila posebna atmsfera. Naime festival se održao u do sada neiskorištenom dijelu Tvrđave Gripe, u neposrednoj blizini muzejskih eksponata. Preseljenje festivala sa velikog platoa Tvrđave u manji, intimniji prostor uvelike je pridonijelo odličnoj atmosferi koja je podsjedala na jako dobar ljetni tulum i kino na otvorenom.

Nakon projekcija i dodjele nagrada Tvrđavom su treštali dobro znani hitovi Ljetnog Kina, a večer su priveli kraju The Fogsellers svojim melodioznim ritmom.

Iako je ove godine izostalo financija te se glavni program sve na jednu večer festivalska ekipa je definitivno pogodila s odabirom nove lokacije a odličnih spotova kao i do sada nije nedostajalo.