Održan prvi Poduzetnički kamp u Dalmaciji

Poduzetnički centar Solin u suradnji s Tehnološkim parkom Varaždin i Mariviam Success Academy organizirali su i uspješno održali prvi Poduzetnički kamp u Dalmaciji. 

Otvorenju i prvom danu predavanja koji je bio otvoren za javnost prisustvovalo je više od 200 posjetitelja koji su imali priliku čuti predavanja Elene Gudelj, rukovoditeljice Odsjeka aktivne politike zapošljavanja iz područnog ureda HZZ-a Split, doc. dr. sc. Ivana Bilić s Ekonomskog fakulteta u Splitu, dipl. ing. el. Karlo Kukec, pomoćnik direktora Tehnološkog parka Varaždin i Ivica Penić mag. oecc. iz Mariviam Success Academy.

Predavanjima su prisustvovali i pročelnik Upravnog odjela  za gospodarstvo, razvitak i EU integracije Anđelko Katavić mag. oec., Miroslav Burazin, rukovoditelj Odjela posredovanja pri zapošljavanju HZZ-a,  Zvjezdana Jaman, voditeljica HZZ-a ispostava Solin,  dogradonačelnici Solina Dalibor Ninčević i Josip Tokić, dogradonačelnik Kaštela Mili Novak. Snažnu podršku kampu, poduzetnicima i onima koji će to tek postati u svojim govorima iskazali su gradonačelnik  Solina Blaženko Boban i dožupan splitskodalmatinski mr. sc. Ante Šošić, nakon uvodnog govora Ivane Ninčević, dipl. oecc. predsjednice Poduzetničkog centra Solin u kojem je predstavljena misija i vizija kampa.

Na prvom danu Poduzetničkog kampa odazvalo se i pedesetak učenika Ekonomsko-birotehničke škole Split  i  Privatne srednje ekonomske škole Marko Antun de Dominis te studenati Ekonomskog fakulteta u Splitu, što je pokazalo veliki interes mladih.

Nakon tri dana predavanja, radionica i vježbi 30 polaznika kampa dobilo je dipomu o sudjelovanju na svim aktivnostima za vrijeme trajanja prvog Poduzetničkog kampa. Polaznici su najveći interes iskazali za temu prodaje i marketinga svojih proizvoda, kao i predavanja o domaćim i EU fondovima. 

U budućnosti Poduzetnički kamp Solin postat će mjesto susreta poduzetnika, razmjene znanja, poduzetničkih  iskustava i razvijanja novih ideja u svrhu poticanja razvoja gospodarstva.