Opara, Kerum, Puljak i Batarelo sučelit će se danas na Novoj TV

Nakon Rijeke i Osijeka, Nova TV donosi sučeljavanje ključnih kandidata za gradonačelnika Splita. U četvrtak, 27. travnja, pod voditeljskom palicom Mislava Bage sučelit će se HDZ-ov kandidat Andro Krstulović Opara, HGS-ov kandidat Željko Kerum, Marijana Puljak, kandidatkinja Pametnog i Aida Batarelo, kandidatkinja SDP-a i HNS-a.   

Istraživanje Nove TV provedeno u ožujku pokazalo je da u prvom krugu najveću prednost ima HDZ-ov kandidat Opara i to s 24,3 posto potpore birača. Prati ga Željko Kerum s 23,2 posto potpore, Marijana Puljak je treća je s 19,4 posto potpore, a Aida Batarelo može računati s 6,5 posto potpore birača.

No, u drugom je krugu situacija neizvjesna. Naime, ako mu protukandidatkinja bude predsjednica stranke Pametno, Opara osvaja 44,3 posto, dok Marijana Puljak osvaja 42,4 posto glasova. Ishod bi mogla biti izvjesniji ako mu se u drugom krugu pridruži Željko Kerum – u tom bi slučaju pobijedio s 49 posto dok bi Kerum osvojio 32,1 posto glasova birača.

Istraživanje je pokazalo i da većina Splićana smatra da se u 4 godine od posljednjih izbora u Splitu stanje pogoršalo. Kako ga kandidati planiraju poboljšati, pratite uživo u današnjem sučeljavanju na portalu DNEVNIK.hr u 11 sati.