Opet požar u PIS-ovim barakama

Stanovnike Spinuta su noćas opet probudile vatrogasne sirene, mjesto identično onom koje je gorjelo sredinom veljače – barake PIS-a. Ovog puta su prema svjedočanstvima očevidaca gorjele istovremeno na dvije strane, činjenica koja neosporno potvrđuje da je u nečijem interesu iseliti sve zakupce i sa zemljištem napraviti... što?

Zemljište je oduzeto jednoj splitskoj obitelji još davnih 70-ih za potrebe izgradnje baraka koje su služile radnicima MIS-a, u međuvremenu su vlasnici dobili spor o povratu, no nisu ušli u posjed jer su na njihovom zemljištu osim baraka izgrađeni i sportski tereni. Provjerom po internetskim portalima se može naići na izjave da je PIS d.o.o. još 2013. izgubio pravo na upravljanje zemljištem i objektima na njemu, dok se Grad ograđuje od bilo kakve umiješanosti u upravljanje navedenim barakama.

U veljači su veterinarskoj ambulanti koja je unajmljivala prostor u barakama izgorjele životinje koje su tamo bile na liječenju, hoće li sljedeći put te žrtve biti ljudske dok ne izgori zadnja baraka?

Foto: Marina Ljubičić