Otvoren Poduzetnički kamp 2015

Poduzetnički kamp 2015 svečano je otvoren po treći put u Solinu u hotelu „President“.  Ova već tradicionalna manifestacija u organizaciji Poduzetničkog centra Solin svečano je otvorena uz podršku suorganizatora HAKOM-a, Manjgura, Ciceron komunikacije,  "U.S. Alumni Community of Croatia" i 3P Split.

„Prošlogodišnjim Kampom pokazali smo da se vrijeme provedeno na Kampu višestruko isplati: prošlogodišnji pobjednik Kampa, Ivan Mrvoš je svoju ideju svjetleće stolice uz mentorstvo predavača, konzultantske usluge Poduzetničkog centra Solin, te uporan rad, razvio u pametnu klupu koja je do danas već postavljena u zemlji i inozemstvu, a narudžbe samo pristižu. I ove godine ćemo tijekom Kampa razvijati poduzetničke ideje uz mentorstvo stručnjaka, te se nadamo da će ovogodišnji pobjednik pratiti Ivanove stope'' -istaknula je organizatorica, Ivana Ninčević.

Novost ovogodišnjeg Kampa je Speed date consulting kojeg je organizirala prof. dr. sc. doc. Ivana Bilić sa Ekonomskog fakulteta u Splitu. Cilj je bio naučiti poduzetnike kako u samo 3 minute bez ikakvih pomagala prezentirati i prodati svoju ideju. Prijavitelji su bili oduševljeni ovim pristupom koji im je otvorio novi pogled na projekte i prezentacije.

''Sve ovo ne bi bilo moguće napraviti bez naših vjernih sponzora i pokrovitelja. Želim naglasiti da se ove godine Kamp održava pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, a naši pokrovitelji i ove godine su Ministarstvo poduzetništva i obrta, Županija Splitsko-dalmatinska i Grad Solin. Naši vjerni sponzori su HBOR, CEMEX, Općina Klis, Given2Fly, Compass Nautica, Salona Liber, Studio Testudo, Ita d.o.o., Nadalina, Sajam Split i Hotel President bez čije podrške bi bilo puno teže organizirati ovu manifestaciju. Koristim ovu priliku da im se svima zahvalim na nesebičnoj podršci i prepoznavanju ove manifestacije kao važnog mjesta za sinergiju poduzetništva, ne samo u Splitsko-dalmatinskoj županiji, već i šire.“ – izjavila je Ivana Ninčević, predsjednica Poduzetničkog centra Solin.

Kamp je govorom otvorio predstavnik Splitsko- dalmatinske županije, g. Anđelko Katavić i prezentirao dosadašnja ulaganja u infrastrukturu i projekte koji potiču poduzetništvo i cjelokupni razvoj županije. Blaženko Boban, gradonačelnik Solina, je kratkim govorom pozdravio sudionike i zaželio im uspješan rad na Kampu. Jelena Stupalo, direktorica TZ grada Solina, se pridružila dobrim željama gradonačelnika.

U nastavku je održana panel diskusija otvorena široj javnosti na temu ''RURALNI RAZVOJ JEDINICA LOKALNE SAMOUPRAVE ZA RAZVOJ PODUZETNIŠTVA.''  Panel diskusiju je moderirala Ana Krolo, TV voditeljica sa TV Jadran s autorskom emisijom. Na navedenoj panel diskusiji sudjelovali su Mario Weber (Ravnatelj HAKOM-a), Joško Stella (Direktor turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije),  Blaženko Boban (gradonačelnik grada Solina),  Katarina Šuta (Splitsko-dalmatinska županija), Marija Boban (Pravni fakultet), OPG Tvrdić, Dario Boras (Amplifico, sudionik prošlogodišnjeg PK2014), Ivan Mrvoš ("Pametna klupa", pobjednik prošlogodišnjeg PK2014).

Svečano otvorenje je proteklo u pozitivnoj, spontanoj i dinamičnoj atmosferi što ukazuje na optimizam kojim zrači i ovogodišnji Poduzetnički kamp.