Pogledajte kako danas izgleda povuci-potegni Zapadna obala

"Zagorje Tehnobeton" polako, ali sigurno privodi kraju radove na kontroverznoj Zapadnoj obali. Prilikom najnovijeg obilaska gradilišta primjetili smo mnoge dekorativne detalje: plitak bazenčić na sjevernoj strani, metalne vezove za bicikle, rupu u pločniku za budući smještaj hortikulture i ploča s olimpijcima, ali i nove skaline s podnom rasvjetom na južnoj strani obale.

No, mnogi detalji još izostaju, poput ranije spominjane velike stijene na južnom kraju, te klupa i ostale opreme. S obzirom na nepoštivanje i potpunu izmjenu pobjedničkog arhitektonskog rada, te izostanak javne prezentacije konačnog izgleda, a i s obzirom na konstantno mjenjanje „u hodu“ (kao da je riječ o gradnji nekakvog puteljka u Ogorju, a ne jednom od kapitalnih gradskih projekata), ovo je i jedini način da građani Splita saznaju u što je otišlo njihovih 80(+) milijuna kuna.

Bilo kako bilo, cijela obala i dalje odaje popriličan dojam nedovršenosti, posebno kad su u pitanju tek betonirani ugostiteljski objekti. Stoga ne čudi skepsa mnogih kada je poštivanje rokova dovršetka u pitanju. Nakon brojnih prolongiranja, najnoviji rok je 23. ožujka (nadajmo se ove godine). No, poučeni dosadašnjim iskustvima, nebi bilo nikakvo iznenađenje ako bi do otvorenja došlo upravo za blagdan Sv. Duje, čime bi se i ova trakavica mogla privesti kraju. Ako  ni radi čega, onda radi lokalnih izbora koji se nalaze iza ugla.

Vladajućima bi uistinu bilo neinteligentno ne iskoristiti ovako rijetku priliku za pozitivni PR u inače potpuno financijski devastiranom gradu s manjkom vizije i s viškom iskustva u zatiranju dobrih projekata.