Predavanje: Kako postići unutarnji mir poštivanjem biološkog ciklusa ženskog tijela?

U sklopu programa O-RUK (osnaživanje radnica u kulturi, koji provodi platforma Culture Hub Croatia), u  utorak 28. lipnja s početkom u 19 sati  PROSTORU (Plančićeva 2, Split) održati će se predavanje Kako postići unutarnji mir poštivanjem biološkog ciklusa ženskog tijela?

O predavanju:
Svrha predavanja je potaknuti refleksiju, podići svijest o važnosti brige o sebi te pružiti alate za postizanje tih ciljeva. Tijekom predavanja diplomirane psihologinje Mateje Črnko namijenjenog ženama (i svima koji žele više saznati o njima), napravit ćemo prvi korak u razumijevanju vlastitih potreba u odnosu na biološki ciklus ženskoga tijela. Upoznat ćete važne razlike u funkcioniranju muškaraca i žena te kako ih iskoristiti u svakodnevnom životu.

Poznavanje i poštivanje tih zakonitosti, omogućit će vam:
– povećanje nivoa produktivnosti i kreativnosti,
– poboljšanje osjećaja sigurnosti,
– razvijanje sposobnosti povezivanja s drugima i
– poboljšanje kapaciteta mentalne snage.
 

Predavanje je besplatno, a registracija nije potrebna.


O voditeljici:
Mateja Črnko diplomirala je psihologiju na Sveučilištu u Ljubljani, gdje je stekla naziv psiholog u zdravstvu. Radila je kao psiholog u Sloveniji, Španjolskoj (Salamanca, Sevilla) i Njemačkoj (Berlin). U radu koristi znanja i tehnike iz integrativne psihoterapije, psihodrame i terapije plesom.

O programu O-RUK:
Tim CHC-a čine većinom žene, uključujući umjetnice i ostale kulturne radnice s kojima smo imale priliku raditi. Kroz to značajno iskustvo imale smo priliku pomnije se upoznati s njihovom realnošću te i same utvrditi iz vlastitih primjera da je rad u kulturi, koji podrazumijeva konstantnu prekarnost, osjećaj ugroženosti, često istrošenosti i ranjivosti podložan također i ignoriranju navedenog uz zanemarivanje zdravlja i općeg stanja pojedinca (wellbeing). Kroz program O-RUK, namijenjen ženama radnicama u kulturi, želimo podići svijest o navedenim stanjima i zajednički raditi na nama samima kroz različite vrste radionica i predavanja te na taj način potaknuti refleksiju, suradnju i promišljanje o značenju i važnosti pojma brige te pružiti alate za brigu, kako o sebi, tako i o zajednici koje smo dio.