Preminuo književnik,redatelj i novinar Predrag Lucić

Nakon teške bolesti,jučer je u Splitu  preminuo Predrag Lucić, novinar, književnik i redatelj.

Rođen je 1964. godine u Splitu, gdje je završio osnovnu i srednju školu. Na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu studirao je kazališnu i radijsku režiju. Jedan je od osnivača i kreatora Feral Tribunea, a pokrenuo je i uređivao i Feralovu biblioteku. Od ljeta 2009. u riječkom Novom listu pisao je dnevnu kolumnu pod naslovom "Trafika".

Objavio je "Greatest Shits – Antologiju suvremene hrvatske gluposti" u koautorstvu s Borisom Dežulovićem, 1998., pjesmaricu "Haiku haiku jebem ti maiku" 2003., knjigu lirike "Ljubavnici iz Verone" 2007., čitanke "Sun Tzu na prozorčiću" 2009., "Bezgaća povijesne zbiljnosti" 2010. godine i ''Gusle u magli'' 2013. godine. Od 2007. zajedno je s Borisom Dežulovićem nastupao u pjesničkom kabareu "Melodije Bljeska i Oluje".

Prošle godine dobio je nagradu "Judita" Splitskog ljeta, za umjetnička dostignuća u dramskom i glazbenom programu za dramu Aziz.

Posljednji ispraćaj Predraga Lucića bit će u petak, 12. siječnja, s početkom u 11:45 sati na splitskom groblju Lovrinac.