Pridružite se Bradatoj aukciji jer… brada će opet narast a muda neće!

 

Netipična humanitarna „Bradata aukcija“ dio je globalne akcije Movember i ove se godine održava po jubilarni, 5. put. Pozivaju muškarce da prestanu s brijanjem u studenom te odrede cijenu svoje brade, odnosno iznos za koji su spremni obrijati se. Ukoliko se sakupi dovoljno donacija za tu bradu, osoba se obrije na „Bradatoj aukciji“ prve nedjelje u prosincu, a sakupljena sredstva doniraju Županijskoj ligi protiv raka Split. Druga je opcija da „bradonju“ ili „brku“ netko drugi nominira te putem društvenih mreža potakne rodbinu, kolege i prijatelje na donaciju sredstava. U oba slučaja, na neformalan i zabavan način možete podržati cilj akcije, a to je podizanje svijesti o raznim oblicima karcinoma, s posebnim naglaskom na karcinom prostate kod muškaraca. Koji je u 90% slučajeva izlječiv ukoliko se otkrije na vrijeme!

„Bradatu“ je do sada pratio neizmjeran entuzijazam Splićana pa su tako na posljednjem 'covid' izdanju iz 2020. godine sakupili čak 93.000 kuna od kojih je osiguran fiksacijski materijal pri radioterapiji oboljelih od raka prostate na KBC-u Split. Ove godine cilj je premašiti sto tisuća kuna, a sakupljena sredstva bit će utrošena na edukaciju šire javnosti o važnosti preventivnih pregleda. Na Bradatoj su do sada obrijali alkarske momke, brojne aktualne i bivše sportaše, pjevače, glumce, političare, bikere, Splićane i Zagrepčane… Svi ste dobrodošli!

Akcija brijanja u ritmu glazbe koju će puštati DJ Matthew Bee, održava se u nedjelju 4. prosinca u pubu Plan B, s početkom u 12 sati i potrajat će sve do večeri kada slijedi koncert benda „Little sisters“. Za sudionike koji ne budu u mogućnosti osobno doći u Split, organizira se brijanje u ranijem terminu, uz prigodno fotografiranje i snimanje po želji.
Stoga mobitel u ruke, objavite sliku svoga lica kojeg krasi brada ili brk na društvenim mrežama, tagirajte @bradata.aukcija i pozovite prijatelje i poznanike da se priključe sakupljanju donacija za brijanje. Sakupljeni iznos treba donijeti u Plan B, 4.12. ili uplatiti direktno Županijskoj ligi protiv raka Split, IBAN: HR4824070001100579328 (opis plaćanja – za Bradatu Aukciju + ime bradonje).

Bradatu aukciju organizira Županijska liga protiv raka Split uz partnere: Ka'brada, Rotary klub Split Plus, PromoPlan i Kazinoti & Komenda te brijačnice Leekarija Barber Shop, Babershop Ivan, Stil A i Španić Barber iz Vinkovaca.