Program fešte sv. Duje

Dan grada Splita ne može proći bez fešte, a tako će biti i ove godine za proslavu blagdana sv. Dujma. Slavlje neće biti ograničeno samo na centralnu feštu 7. svibnja, već počinje u utorak 28. travnja devetnicom Sv. Duji - vjerskim i glazbenim programom koji će se svaku večer održavati u katedrali.

U petak, 1. svibnja se tradicionalno slavi na Marjanu za Praznik rada, slijedi fešta Svetog Križa u Varošu u subotu i nedjelju (2. i 3. svibnja), u ponedjeljak 4. svibnja će penjači postaviti zastavu na zvonik katedrale, a pravo slavlje je rezervirano za četvrtak.

Svečana procesija i sveta misa će 7. svibnja započeti u 10 sati, u podne će se na Peškariji dijeliti između 3 i 5 tisuća porcija njoki sa šparogama u sklopu Fešte spize i pića, u 19 sati je nezaobilazna tombola, dok će nas navečer zabavljati sveprisutni Massimo i Libar s vrhuncem u 22 sata kada će biti vatromet.

Uz prethodno nabrojane, bit će još stotinjak događanja kao što su koncerti klapa, nastupi folklornih skupina i koncerata za djecu, a dvotjedno feštanje prestaje 10. svibnja obilježavanjem Dana Marjana.

I dok budemo razmišljali o tome da li izvođači za Sudamju vrijede naših 280 tisuća kuna, više o programu se može pronaći na stranici TZ Splita