Radionica za osnovnoškolce pod nazivom „Zamke besplatnih aplikacija“

U utorak, 28. rujna 2021. godine u Velikom amfiteatru Ekonomskog fakulteta u Splitu s početkom u 18 h održat će se radionica za osnovnoškolce pod nazivom „Zamke besplatnih aplikacija“.  

Što je zajedničko igricama Fortnite, Minecraft, FIFA, Pokemon go, Clash Royale, Candy Crush Saga, Call od Duty: Warzone i Clash of Clans? Kako zarađuju besplatne aplikacije i kako je moguće da se u TOP 10 najbogatijih igara na svijetu nalazi čak 9 besplatnih? Kolika je stvarna vrijednost virtualnog novca? Kakva je veza između digitalne ovisnosti i besplatnih aplikacija? Postoji li besplatni ručak (ili „kako vam besplatne aplikacije „muzu lovu“).

Hit radionicu koja na zabavan način u sat vremena involvira djecu te povezuje ekonomska znanja i zamke virtualnog svijeta osmislile su profesorice s Ekonomskog fakulteta u Splitu izv. prof. dr. sc. Ana Rimac Smiljanić i izv. prof. dr. sc. Sandra Pepur.

Ovu radionicu koja je jednako zanimljiva učenicima od prvog do osmog razreda osnovne škole, Ekonomski fakultet u Splitu organizira u Tjednu cjeloživotnog učenja, a nastavljajući se na svoja kontinuirana nastojanja osnaživanja financijske pismenosti od malih nogu. Radionica, na izrazito zanimljiv i djeci prilagođen način, obrađuje teme vezane uz novac kroz priču o besplatnim aplikacijama koje djeca često u današnje vrijeme koriste. Kritičkim razmišljanjem i povezivanjem stečenih znanja, naši školarci i sami će doći do zaključaka o mudrom upravljanju novcem te pravim životnim vrijednostima.

Radionica je besplatna, no broj mjesta je ograničen! Stoga požurite na www.efst.unist.hr ili društvene mreže Ekonomskog fakulteta u Splitu za pristup prijavi. Rok za prijavu je 22. rujna 2021. godine.

Kontakt za eventualna pitanja: cjelozivotno@efst.hr ili putem telefona (021) 430-65