Radovi na kampusu se nastavljaju

Nakon duge dvije godine pauze, konačno su se nastavili radovi oko zgrade tri fakulteta na sveučilišnom kampusu. Podsjetimo, tamo je planiran smještaj PMF-a, KTF-a i Pomorskog fakulteta, čime će ove institucije konačno dobiti prostore koje zaslužuju. Prema posljednjim planovima, useljenje bi se trebalo dogoditi početkom slijedećeg semestra, a do tada će se prvi susjedi – studenti FESB-a još malo morati stripiti i slušati buku građevinskih strojeva, koji su nakon dugog čekanja konačno dobili potrebnu financijsku injekciju i nastavili sa završnim radovima u okolišu zgrade. Trenutno se dovršava gradnja trafostanice, okolnih zidova i prilaznog betonskog platoa. Nakon toga prostaje samo preseljenje laboratorijske opreme i unošenje novog namještaja.

Odmah u susjedstvu nalazi se i nedovršena zgrada SC-a. Već godinu dana sve stoji na finalnoj fazi uređenja unutrašnjosti. Ovih dana se i ovaj projekt polako počeo micati s mrtve točke, a useljenje u dom se očekuje za ljetni semestar. Restoran će, pak, pričekati još neko vrijeme. Kriza nije zaobišla niti ovaj objekt, stoga se uređenje vrši etapno, po najvećim prioritetima.

 

 

 

Nadajmo se samo da takvo stanje neće potrajati, s obzirom na broj planiranih objekata u budućnosti. Da bi kampus u potpunosti zaživio, potrebno je još izgraditi zgrade Pravnog i Filozofskog fakulteta, Umjetničke akademije i rektorata. Također, treba i urediti kompletan okoliš, što uključuje zelene površine i trg. Iako se radi o radovima koji iziskuju nemala financijska sredstva, vladajući moraju biti svjesni činjenice da je upravo ovo sveučilište jedan od glavnih budućih motora razvoja grada čiji primarni fokus ne smiju biti isključivo na turizmu i uslužnim djelatnostima.