"Slasno uskršnje jutro" u 11 sati u Đardinu

Na sam blagdan Uskrsa, u nedjelju 17. travnja, Turistička zajednica grada Splita Vas poziva na „Slasno uskršnje jutro“ u 11 sati u ĐARDINU. Uz prigodan glazbeno-scenski program dijelit će se 1000 sirnica poznate splitske slastičarne „Bobis“ i 1000 pisanica koje su oslikali korisnici Centra za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači. Predviđeno trajanje programa je od 11 do 13 sati.

Split je u prvom tromjesečju ove godine po broju noćenja nadmašila dosad rekordnu 2019., jer je u prva tri ovogodišnja mjeseca ostvareno 128 500 noćenja, a u rekordnoj 2019. bilo ih je 101 390 noćenja.

U prvih 14 dana mjeseca travnja ostvareno je 14 163 dolazaka i 47 423 noćenja.

Najviše je bilo gostiju iz SAD-a, Njemačke, Ukrajine i Ujedinjena Kraljevina.

U TZ-u Grada Splita očekuju nastavak pozitivnog trenda te za Uskrs i nakon uskrsnih blagdana najavljuju razna kulturna, sportska, glazbena i zabavna događanja i aktivnosti.

 

„Želja nam je da naši gosti dožive dašak pozitivnog blagdanskog ozračja jer upravo to je ono što svima treba nakon ovih izazovnih vremena. Vjerujemo da će brojni turisti doživjeti Split kroz ovaj događaj zajedništva i tradicije.“ – rekla je Alijana Vukšić, direktorica Turističke zajednice grada Splita, i poželjela svim sugrađanima sretne i ugodne blagdane.