Smotra Sveučilišta u Splitu na Prokurativama

Smotra Sveučilišta u Splitu održat će se 29. travnja od 11 do 18 sati na Prokurativama. Svi fakulteti Sveučilišta u Splitu, Akademija, odjeli, samostalni studiji, Sveučilišna knjižnica, Studentski centar, Studenski zbor predstavit će budućim studentima i svima zainteresiranima svoje studijske programe, uvjete upisa, smještaj, prehranu kao i sve ostale usluge.

Bit će tu i studentske udruge, Ured za mobilnost i međunarodnu suradnju, Ured Europskog sveučilišta mora, Ured za studentski standard, profesori, asistenti, studenti…

Prava prilika za upoznavanje projekata, mogućnosti međunarodne mobilnosti i studentske razmjene, studentski standard, studentski sport, studentski radio i još bezbroj interesantnih stvari koje Sveučilište u Splitu nudi svojim studentima.

Svojim programom led probija Sveučilišni odjel za forenzične znanosti kroz prezentaciju "Upoznajte svoju osobnu iskaznicu". U sklopu prezentacije prezentirat će elemente zaštite najčešćeg dokumenta kojeg svi imaju kod sebe, a vi ćete moći provjeriti kvalitetu zaštite i upoznati se s nekim od elemenata.

Sveučilišni odjel za forenzične znanosti održat će prezentaciju u suradnji s našom nastavnom bazom, Centrom za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić", MUP-a Republike Hrvatske, a voditeljica aktivnosti će biti Jasna Galeković koja je ujedno i stalni sudski vještak za dokumente i novčanice.

Da će 29. travnja biti dan pun zabave i iznenađenja potrudit će se Ekonomski fakultet Sveučilišta u Splitu u svom talk showu u kojem će nastupati djelatnici fakulteta i posjetitelji Smotre.

Kineziološki fakultet Sveučilišta u Splitu zagrijat će atmosferu vježbama uz glazbu, a Kemijsko-tehnološki fakultet Sveučilišta u Splitu predstavit će različite proizvode koji su napravljeni na fakultetu od kojih izdvajamo pivo Brucošica te sapune različitih oblika i mirisa.

Ukoliko povedete malo starije članove obitelji na Smotru i za njih imamo ponešto; Medicinski fakultet Sveučilišta u Splitu točnije njihova studentska udruga CROMSIC organizirat će akciju mjerenja tlaka i šećera za odrasle. No, kako nikada nije prerano znati kakvi su Vam tlak i šećer, pozivamo i maturante da izmjere nešto od ponuđenog. I najmlađima pripremamo nešto zabavno, a korisno. Naime na Prokurativama će biti organizirana radionica o očuvanju zdravlja zuba za najmlađe sa Zubolinom.

Pomorski fakultet Sveučilišta u Splitu omogućit će izlazak na more sa Sveučilišnom jedrilicom i brodicom „Popaj“, a posjetitelji će moći isprobati jedrenje i mornarske vještine te kao nagradu dobiti majice.

Umjetnička akademija Sveučilišta u Splitu, koja usput rečeno, slavi 25 godina postojanja pripremila je niz zanimljivosti; studentice i studenti iz klase solo pjevanja prof. Žane Marendić i Terezije Kusanović u kostimima i s koreografijom uz klavirsku pratnju Zorana Velića izvest će „Malu Floramye˝, ˝Splitski akvarel˝, iz operete ˝Orfej u podzemlju˝ J. Offenbacha.

Zatim Gudački ansambl Umjetničke akademije, pri čemu će nam studenti Odsjeka za gudače i gitaru pod vodstvom prof. Wladimira Kossjanenka izvesti popularna djela Vivaldija  i Pabloa de Sarasate.

Kvartet saksofona Mark Mellits izvesti će ˝Black za kvartet saksofona˝, a potom ćemo uživati u  izvedbi glumačko plesnih impro – minijatura studenata - 1. god odsjeka za glumu u suradnji sa studentima saksofona Odsjeka za puhačke instrumente (glazbene improvizacije). Zajednički naziv im je Šumas.

I Vojno pomorstvo je tu! Vježbovne radnje s naoružanjem, smotra uz dizanje zastave i himnu, prezentacija borbenog plivača (svladavanje prepreke sa splavi) te uvijek zabavnu prezentaciju čvorologije. Posjetitelji će imati priliku posjetiti i razgledati raketnu topovnjaču 41 - "VUKOVAR" na gatu Sv. Petra od 9 do 17 sati.

Odjel za stručne studije na smotri priprema primjenu virtualne i proširene stvarnosti, akademski zbor Silvije Bombardelli izvrsne obrade i izvedbe pop hitova, a plesno osvježenje studentska udruga „Plesni studio Baila Conmigo“ .

Moći ćete uživati u vožnji električnim romobilima studentske udruge Adriato, Jedriličarski klub će vas ukrcati na jedrilicu, FESB Racing će predstaviti svoj zadnji trkaći motocikl, a udruga Oceanus će se predstaviti s dronom, VR naočalama i laboratorijskim priborom i  sve to popraćeno glazbenim poslasticama u kakvima možete uživati samo na Radio Kampusu.

Posjetitelji će moći degustirati hranu i piće Studentskog centra.

Kroz cijeli program vode vas studenti treće godine preddiplomskog studija Gluma.