Studenti farmacije frigaju fritule

Blagdanska su vremena, dani darivanja, pomaganja i - fritula. Kako to sve spojiti? Znaju studenti splitske farmacije, koji će u petak, 13. prosinca u atriju novog studentskog doma na Kampusu održati humanitarnu Fritulijadu.

Od 10 do 20 sati budući farmaceuti će prodavati kremaste i suhe kolače, fritule, tosteve, razna hladna i topla pića, sve po blagdanskim, prigodnim cijenama i uz glazbu za bolji ugođek. Sav prihod od prodaje bit će doniran udruzi Down 21, koja postoji od 2000. godine i nastoji poticati puno uključivanje osoba s Downovim sindromom, posebno djece, u sve segmente života zajednice. U prodaji će osim slastica biti i radovi članova udruge Down 21.

"Pozivamo sve naše kolege studente, učenike srednjih i osnovnih škola, djecu i starije da nam se pridruže i da umjesto po zidićima, menzama i kafićima slobodno vrijeme provedu s nama. Garantiramo odličnu atmoferu, glazbu, šarmantne i nasmiješene organizatore i puno dobrih slastica. Budite i Vi nečiji razlog za veselje i sreću, poklonite komadić srca u ovo blagdansko vrijeme onima kojima je to najpotrebnije", pozivaju studenti farmacije.