Sudjelujte u humanitarnoj akciji "Za Hrvatsku reprezentaciju beskućnika"

Hrvatska reprezentacija beskućnika ove godine nastupa na Svjetskom prvenstvu beskućnika (Homeless World Cup) u Meksiku. Hrvatske boje u Mexico Cityju branit će osam beskućnika s dva voditelja. Prvenstvo se organizira od 2003. godine, a ovo je tek peti put da je Hrvatska reprezentacija beskućnika uspjela upasti u uži odabir od 50 zemalja svijeta koje imaju priliku participirati na prvenstvu. Naravno, zbog financijskih prilika nisu imali priliku za redovito sudjelovanje. Zahvaljujući pojedinim lokalnim zajednicama, tvrtkama i organizacijama uspješno su kupljene zrakoplovne karte dok je smještaj osiguran od strane organizatora. Nažalost, naši reprezentativci nemaju iste uvjete kao i oni koji su nastupili na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Dvaput dnevno igrat će u jednom setu dresova, a da ne govorimo kako nedostaje i ostale sportske opreme kao što su: trenirke, štucne, tenisice za umjetnu travu, sportske majice, rukavice za golmana i još mnogo toga. Upravo iz tog razloga pokrenuta je humanitarna akcija “Za Hrvatsku reprezentaciju beskućnika” u sklopu koje će biti organizirano nekoliko kulturnih i glazbenih događanja, a sve s ciljem prikupljanja donacija za opremanje reprezentacije beskućnika.

25.10. (četvrtak) – Revijalna malonogometna utakmica Već u ovaj četvrtak, 25.10. od 18:45 sati u sportskoj dvorani Komercijalno-trgovačke škole na Spinutu odigrat će se revijalna humanitarna malonogometna utakmica. Na programu je splitski prvoligaški derbi između FC Split i AFC Universitas, ovaj put bez rezultatskog imperativa, a nakon toga sa svakim od klubova snage će odmjeriti i Hrvatska reprezentacija beskućnika.

30.10. (utorak) – Stand-up nastup splitskih komičara Ako u utorak, 30.10. ne budete dobre volje, znamo što će vas oraspoložiti. U amfiteatar MKC-a Split u zgradi Doma Mladih stiže jaka postava “SplickeScene” koji će vas zasigurno nasmijati do suza. Njihovi stand-up nastupi u pravilu su rasprodani, pa se u ovom većem prostoru nadamo da nitko osim njih neće ostati na nogama. Ulaz je za sve slobodan, a na vratima će biti postavljena kutija za humanitarne donacije.

03.11. (subota) – Disco večer u Judinom drvu Nevažno je hoćete li spojiti produženi vikend jer vam se u subotu, 03.11. nudi odlična glazbena poslastica. U Judino Drvo stiže “old school” disco večer, a sve to uz mogućnost da pomognete našoj reprezentaciji beskućnika. Ulaz je 30 kuna, od čega polovica iznosa ide reprezentaciji beskućnika, ali isto tako budite slobodni ostaviti donaciju na ulazu.

06.11. (utorak) – Aukcija fotografija dalmatinskih fotografa Akcija se završava u utorak 06.11. u Klubu Zona gdje će se održati aukcija fotografija brojnih dalmatinskih fotografa s raznolikim motivima. Svi posjetitelji dobit će priliku da sa sobom odnesu jedan od klasičnih motiva Dalmacije i ukrase zidove svojih kuća. Aukcija počinje u 19 sati u Klubu Zona, a dio je programa prvog splitskog festivala fotografije “Split format“.

Svi su pozvani da svojim dolaskom i donacijom pomognu u realizaciji ove akcije. Ako nemate priliku sudjelovati u akciji, svoju donaciju možete uplatiti i na žiro račun humanitarne akcije: KentBank d.d. IBAN: HR6741240031530000117

Glavni organizator akcije je portal Dalmacija Danas, a ništa ne bi bilo moguće bez suradnje i pomoći Kluba Zona, Judinog Drva, SplickeScene, Komercijalno-trgovačke škole Split, FC Split, AFC Universitas, MKC Split, Star System, dalmatinskih fotografa i brojnih drugih pojedinaca i organizacija koji su uključeni u akciju.