Testirana rasvjeta na Zapadnoj (LED) obali

Kako se radovi na Zapadnoj obali privode kraju, tako je na red došlo i testiranje raskošne rasvjete koja je tamo instalirana. U pogon su puštena gotova sva svjetleća tijela, uglavnom sačinjena od brojnih LED dioda. Ulični dio je obasjan plavičastom, a obalni žućkastom nijansom. Pod klupama se također nalaze svjetleće LED trake, a na brojnim lokacijama su ukopane i podne lampe. Ni hortikultura nije izostavljena kada je rasvjeta u pitanju.

Tek gledajući iz daljine, sa Sustipana, dobija se pravi dojam i shvaća koliko se ovaj gradski predio radikalno razlikuje od ostatka grada, osvjetljenog natrijevim lampama narančastog sjaja. Nadajmo se samo da će se ova skupa oprema održavati nešto bolje od slične instalirane na Rivi i u Đardinu, gdje svakim danom sve manje rasvjetnih tijela biva u funkciji. Krajnje je vrijeme da odgovorni shvate da je početna investicija samo pola posla, te da nauče puno značenje riječi "održavanje".

Kao što je bilo i za očekivati, datum otvorenja je u međuvremenu pomaknut još nekoliko puta, te je sada fiksiran na 12. travnja. Ako sve prođe prema planu, tog dana će se održati velika fešta kojom će se ova duga i kontroverzna priča konačno privesti svome davno zasluženom kraju.