Trebaju li zaposlene majke podršku poslodavaca?

Ovog četvrtka, 4.7., s početkom  u 19 sati u WIP Coworking na Žnjanu (Velebitska 147) počinje osmo izdanje “Women in tech meetup Split”, mjesečnog druženja u organizaciji Split Tech City-ja, namijenjenog ponajviše djevojkama i ženama koje već rade ili bi željele raditi neki od brojnih poslova u tehnološkom sektoru. 

Ovog puta tema je upravljanje ljudskim resursima, popularno zvanim HR, o čemu će predavanje “HR kao podrška razvoju IT poslovanja kroz potporu ženama” održati jedna od najvećih domaćih stručnjakinja na tom polju, gospođa Diana Kobas Dešković.

Kobas Dešković je poduzetnica, majka, psihologinja i konzultantica u područjima organizacijskog razvoja, komunikacija i strateškog razvoja i lidershipa. Direktorica je tvrtke Spona code i predsjednica Instituta Zaposlena mama, koji u okviru platforme Women’s Empowerment Forum (WEF) okuplja kompanije posvećene raznolikosti na radnom mjestu te posebno jednakim karijernim mogućnostima žena. Idejna je začetnica i kreatorica jedinstvene metode MAMFORCE©, koja podržava razvoj organizacijske kulture podrške zaposlenim roditeljima i ženama.

Završila je MBA na IE Business School u Madridu te magistrirala i diplomirala psihologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Karijeru je razvijala u Plivi na raznim rukovodnim poslovima u području marketinga i komunikacija, nakon čega se upustila u razvoj vlastitih poduzetničkih inicijativa. Certificirana je kao Executive Coach pri Academy of Executive Coaching iz Londona, koji je dodatno nadogradila s facilitatorskim programom ženskog lidershipa. Dobitnica je Alumni Achievement Award 2016.g. od strane IEDC – Bled School of Management za svoje vodstvo i doprinos zajednici, kao i nagrade za Mikro poduzetnicu godine 2018.g. Uz bogato poslovno iskustvo, u sretnom je braku i majka osnovnoškolca i gimnazijalca.

Na predavanju će biti riječi o HR-u, kao i o politikama i procedurama koje stručnjaci iz tog područja trebaju razviti da bi sustav bio efikasan. Govorit će se o uobičajenim izazovima i problemima upravljanja, a istaknut će se pitanje o potrebi vođenja posebne brige o ženama u IT-u. 

Gospođa Dešković govorit će i o balansu privatnog i poslovnog života zaposlenih roditelja te će uputiti vlasnike/ce IT tvrtki kako mogu podržati UN ciljeve održivog razvoja. Isto tako, otkrit će kako metoda MAMFORCE može pomoći u razvoju poslovanja.

Ulaz je besplatan i otvoren za sve zainteresirane, a nakon predavanja slijedi neformalno druženje.