Tri edukativna predavanja o Marjanu

Tijekom postava izložbe „Marjan-simbol i inspiracija“, Javna ustanova za upravljanje Park-šumom Marjan organizira prateća edukativna predavanja za građane u Galeriji fotografije Fotokluba Split.
Flora u Park-šumi Marjan prvo je od tri predavanja koje će održati dr. sc. Mirko Ruščić, doc. na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Splitu i voditelj Botaničkog vrta, i to 16.01.2018. godine, s početkom u 19 sati.

Fauna u Park-šumi Marjan, drugo po redu predavanje, održati će 18.01.2018. godine prof. Tino Milat, kustos u Prirodoslovnom muzeju u Splitu te bivši voditelj Zoološkog vrta na Marjanu.

Opatija Sv. Stjepana na Sustipanu i ostali kulturni spomenici na marjanskom poluotoku posljednje je u nizu predavanja, koje će biti održano 23.01.2018. godine u 19 sati, a održati će ga dr. sc. Ante Jurčević, viši kustos u Muzeju hrvatskih arheoloških spomenika u Splitu. Ovo predavanje ujedno je i najava te poveznica s idućom izložbom o Marjanu, u organizaciji JU PŠ Marjan i MHAS-a, koja će biti otvorena u MHAS-u u okviru manifestacije Noć muzeja '18.
Pozivamo Vas da dođete poslušati izabrane predavače, koji će govoriti o prirodnoj i kulturnoj baštini Marjana, te da pogledate našu izložbu, koja traje do 25.01.2018. godine!