TRIBINA "Pobačaj - izbor ili smrt pojedinca"

Udruga mladih i studenata SplitMisli organizira u četvrtak, 28. siječnja u 19 h u Klubu mladih Split tribinu pod nazivom ''Pobačaj - izbor ili smrt pojedinca'' osvrćući se time na aktualno društveno pitanje definiranja početka ljudskog života i njegovog razvoja u maternici.

Tribina je osmišljena na način rasprave gosta-predavača nakon čega će biti mogućnost za pitanja iz publike, a u raspravu će nas s medicinske strane uvesti dr. Matko Marušić, književnik, bivši profesor Medicinskog fakulteta u Zagrebu i Medicinskog fakulteta u Splitu na kojem je obnašao i funkciju dekana. Od preostalih gostiju pridružit će nam se po jedan predstavnik iz udruge ''Domine'', feminističke organizacije za promicanje ženskih prava i razvoj civilnog društva te koordinatorskog tima međunarodne ekumenske molitvene inicijative za nerođene ''40 dana za život'' za Split.

Nakon tribine bit će održana kratka prezentacija o radu Svjetskog saveza mladih (World Youth Alliance Hrvatska), zajednice mladih koja promiče ljudsko dostojanstvo, solidarnost i kulturu života u sklopu diseminacije projekta ''Sloboda i odgovornost: Rješenja mladih za probleme današnjice'' sufinanciranog od strane Agencije za mobilnost i programe EU, a ujedno s ciljem prikupljanja članova za otvaranje podružnice u Splitu.