'Turistička palača' će još jednu sezonu biti sramota u centru grada

Počela je i 2014., a nikako da počne bučno najavljivana obnova rugla na istočnom kraju Rive kojega samo nepopravljivi optimisti još uvijek mogu zvati Turistička palača. Na svom ovotjednom "brifingu", kako se zovu konferencije za novinare u Banovini, gradonačelnik Ivo Baldasar je rekao da je izabran projekt po kojem će se raditi rekonstrukcija, premda se ne možemo sjetiti ni natječaja. Nažalost, projekt novinarima nije mogao pokazati jer, kako je objasnio, još nije završen žalbeni postupak. Sve što je uspio reći jest da do ljeta nikakvi radovi sigurno neće krenuti, nego će se opet čekati da prođe još jedna turistička sezona.

Tako se još neko vrijeme neće promijeniti ništa, kao ni svih ovih mjeseci otkako je gradska uprava prvo najavila da će ruzinava građevina biti srušena, pa potom da će se ipak samo urediti zbog nemogućnosti iseljenja brojnih kafića, agencija i drugih tvrtki od kojih je dobar dio vremenom dodavao kakav svoj "štih" zlosretnom zdanju, najčešće u vidu nekog aneksa, dogradnje, ostakljenog štekata, nadopune, i kako li se sve mogu nazvati ponekad bizarne intervencije u vrijednom gradskom prostoru.

Jedino što je tamo konstantno - uz graditeljske pothvate "stanara" - su gomile smeća, inventara, gajbi, mokraće i drugih tjelesnih izlučevina. Može li se "palaču" uopće urediti bez potpunog uklanjanja? Čekamo pobjednički projekt, a kakvo je sada stanje na terenu pogledajte u FOTOGALERIJI Gorana Leša.