Turistička palača – ni blizu dovršetka

Nakon što je u desetom mjesecu prošle godine krenula rekonstrukcija Turističke palače, radovi prema svemu sudeći, kasne te objekt neće biti dovršen do 1. svibnja 2016. godine, kako je najavljeno. Dogradonačelnica Batarelo tvrdila je kako neće biti opravdanja jer 'ima i treća smjena tijekom noći', da bi danas gradonačelnik Baldasar ipak potvrdio kako će se s radovima ući debelo u sezonu!

Podsjetimo da je kao najpovoljnija ponuda, na javnom natječaju, izabrana ponuda tvrtke "Valleus". Tvrtka je dobila objekt na plodouživanje na razdoblje od 20 godina uz mjesečnu naknadu od 23.100 eura koju mora uplaćivati Gradu te je dužna rekonstruirati objekt.

Nedugo nakon što je izvođač uveden na gradilište konzervatori su zaustavili daljnje radove zbog kako navode "straha od rušenja glavne konstrukcije zgrade".  Radovi su nastavljeni tek nakon što je gradska uprava dala prijedlog mjera za daljnju rekonstrukciju te pregleda konstrukcije.

Također osim spomenutog, radove su usporila i arheološka ispitivanja na području obuhvata projekta što i ne čudi pošto je spomenuti objekt izgrađen na temeljima nekadašnjeg Lazareta.  Osim iskopina temelja pronađena su i četiri kamena obiteljska grba koji će se prezentirati u sklopu projekta rekonstrukcije Turističke palače.