Učenici i profesori Obrtno-tehničke škole Split izradili maketu vodotornja

U spomen na sve žrtve Škabrnje i Vukovara, učenici i profesori Obrtno-tehničke škole Split izradili su maketu vodotornja, simbola stradanja i otpora grada tijekom Domovinskog rata.

U povodu sutrašnje godišnjice pada Vukovara, maketu su postavili  danas na početku Vukovarske ulice. Izradu ove makete pomogla je i Splitsko-dalmatinska županija.

“Ovo je primjer kako učenici koji rde praktične stvari mogu biti uključeni u ovu inicijativu koja obilježava jedan od najznačajnijih događaja u našoj povijesti, a to je žrtva i stradanje Vukovara. Nastojimo da sve škole budu uključene u takve aktivnosti, kako bi odale počast svim žrtvama Domovinskoga rata, a posebice žrtvama Vukovara koje su najzaslužnije za uspostavu naše samostalne i suverene Hrvatske”, izjavio je pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu u sport Tomislav Đonlić.

U izradi ove makete sudjelovali su učenici stolarskoga i elektro smjera, dok je grupa dizajnera osmislila i dizajnirala maketu. Ova škola već nekoliko godina na sličan način sudjeluju u obilježavanju ovoga važnog datuma. Ove godine odlučili su napraviti vodotoranj te ga osvijetliti.

“Sudjelovalo je petnaestak učenika, a napravili smo strujnu i drvenu instalaciju. Čini nam se dobro i ideja je da svaku godinu napravimo nešto kako bismo spojili rad i ono što treba obilježavati u našoj zemlji”, izjavio je ravnatelj Obrtne tehničke škole iz Splita Milivoj Kalebić.