Užas u Banovini: šef ga pitao zašto nije na poslu!

Ako ste se ikad zapitali što sve rade zaposlenici gradske uprave u Banovini, jedan od odgovora ponudio je Dalibor Lovrić iz Službe za kulturu, umjetnost i staru gradsku jezgru. Lovrić je od ranije poznat po - u najmanju ruku - živopisnim obraćanjima javnosti, pa i svojim nadređenima, bez obzira koje su političke opcije, a čest je gost i u novinskim rubrikama poput Tribine Slobodne Dalmacije.

Dakle, Lovrić se ovoga puta obrušio na svog nedavno postavljenog šefa, pročelnika spomenute službe Sinišu Kuku, i pobrinuo se - u svom pravedničkom zanosu - da pismo koje mu je poslao dospije u javnost. Kuko se Lovriću zamjerio nečim što je posao šefa svuda na kugli zemaljskoj - da pazi da su ljudi koji rade za njega na radnom mjestu, i da obavljaju svoje zadatke kako treba. E, ali to se u Banovini ne pita. Koliko se iz Lovrićevog novog pisma može razabrati, Kuko je od njega tražio da se očituje gdje je bio - ako već ne na radnom mjestu - u srijedu između 14.30 i 15.19, kad ga je više puta tražio.

Lovrić svoju odsutnost pokušava objasniti ironičnom baražom na račun toga "isljedničkog" ponašanja novog pročelnika Službe. Veći dio očitovanja teško je prepričati, ali ga možete u cjelosti pročitati ovdje.

Ukratko, Lovrić je zbog teške prehlade išao kod liječnika, ali o tome nije nikoga izvijestio, i sada mu je jako čudno što to ikome smeta, bez obzira što pročelnik nije morao znati za njegove tegobe. Isto tako, zbog prehlade nije narednog dana napravio naručeni tablični prikaz za jutarnji sastanak (ne ulazi u detalje je li mu zadatak dan ranije), a opet mu je sasvim normalno da o tome izvijesti sat vremena nakon što je - o strahote - došao u ured pola sata prije početka radnog vremena. I sve to je začinjeno - očito je namjera bila sarkazam - detaljima o posjetima zahodu i sličnim.

I što sad? Ništa, naravno, ipak se radi o službeniku javne uprave, tu se kategoriju ne treba izlagati užasima tipa pitanja zbog čega nisu na poslu u radno vrijeme. Jer, šef treba pogoditi da je izostanak sasvim sigurno i bez ikakve sumnje opravdan.