Velike stvari moguće je raditi i s jako malo novca

U gužvi talentirane mladosti i dugogodišnjih volontera, intimno među dragim ljudima koji su nam podrška i inspiracija, ali i rasplesano među tisućama Splićana na Rivi... tako je ukratko izgledala fešta u sklopu koje smo proslavili 10. rođendan portala split.com.hr! Osim što nam je želja bila u stilu proslaviti veliki jubilej neovisnog medija na kojem godinama bez naknade radimo, željeli smo istovremeno i još jednom dokazati da se i s jako malo novca, ali s puno ljubavi mogu raditi velike stvari. Za sebe, druge ljude, ali i za cijeli cijeli grad.


Deveta "splitska.tiramola"

Prvo smo u Galeriji Fotokluba Split otvorili devetu "splitsku.tiramolu", godišnju izložbu fotografija mladih neafirmiranih autora na koju se i ovog puta prijavilo više od 100 autora, a njih 56 može se pohvaliti da se i njihov rad nalazi u postavu kojeg je odabrao fotograf Stipe Marinović.



Izložbu je sponzorirao Cerovski Print i tiskara Redak, te Grad Split čiji predstavnik Siniša Kuko je uz domaćina Feđu Klarića i otvorio izložbu. Svakako do kraja godine svratite u Fotoklub dok budete šetali niz Marmontovu, po mnogima u pitanju je najkvalitetnije izdanje izložbe do sada!


Magija pod staklenim stropom Peškarije

Predivna zgrada splitske Peškarije, koja još od 1890. godine oduševljava svojim inženjerskim konstrukcijama i ostakljenim krovom, bila je neobična na prvu... no pokazala se kao odlična lokacija za druženje na koje smo pozvali svoje volontere, suradnike, prijatelje. Sve one kojima smo iz ovoga ili onoga razloga morali reći - HVALA!



Na violini je goste dočekala Tea Petra Božinovski, a potom nas je svih u božićno vrijeme uveo zbor IV. gimnazije pod ravnanjem Tomislava Veršića i uz klavirsku pratnju Kristine Cvitanić. Umjetni snijeg i magla, lampioni, plava svjetla... magija na Peškariji djelo je sjajne ekipe Rabbit Rocka. Uslijedila je zdravica uz slavljeničku tortu i domjenak tvrtki Biberon i F Grupa.


Open air koncert Natali na 'kućicama'

Zbog "tajne veze" Natali Dizdar i splitskog.portala, upravo je zadarska pjevačica bila prvi izbor za koncert kojim smo počastili naše sugrađane!



Uz suradnji s ekipom Adventilacija na Rivi i uz podršku TZ-a, veliki koncert na centralnoj pozornici Božićnog sajma, po broju ljudi na Rivi i atmosferi bio je pun pogodak.


Buvljak "A di si ti?"

Nakon tek par sati sna, slavljeničku priču zaokružili smo sudjelovanjem u tradicionalnom humanitarnom buvljaku udruge MoSt "A di si ti?", u sklopu kojeg se već 14 godina u mjesecu prosincu prikuplja pomoć za najugroženije skupine naših sugrađana, ali i širi priča o volonterizmu.


Uz majice i kišobrane, na našem štandu prodavale su se upravo fotografije sa devete "splitske.tiramole" kojih su se u korist potrebnijih odrekli sami autori izloženih fotografija. Bravo ekipa! Naši volonteri iz Studio Papaja, nudili su sve popularnije Freezbox fotografije pa su se mnogi nakon doniranja uživo mogli "tagirati" u albumu na Facebook stranici udruge MoSt.
 

Hvala volonteri i sponzori!

Split.com.hr je neprofitan medij udruge za promociju kulture mladih "Splitski portal", pa ovu veliku feštu ne bi mogli organizirati bez pomoći velikog broja volontera koji su danima radili kako bi sve ispalo ovako kako smo zamislili.

Ali i bez sponzora, koji su pomogli donacijom/sponzorstvom/popustom/savjetom, pa im još jednom zahvaljujemo: Rabbit Rock, Print Cerovski, Adventilacija na Rivi, Biberon, F-Grupa, Chefs Club Croatia, Redak, Grad Split, TZ Splita, hotel Atrium, Diocletian's Wine House, Simba baloni i Kutjevo, na bliskoj suradnji Tržnice Hippos i Fotoklub Split, te svim prijateljima iz medija na objavama, ali i na tome što su došli nazdraviti u naše ime.



CIJELU FOTOGALERIJU POGLEDAJTE NA NAŠOJ FACEBOOK STRANICI