Voda iz gradskog vodovoda i dalje se ne preporučuje za piće

Prema zadnjim informacijama iz javne tvrtke Vodovod i kanalizacija d.o.o., upućenim 7. ožujka 2017., rezultati analize mutnoće vode pokazuju vrijednosti znatno iznad MDK (maksimalno dopuštene koncentracije) razine, čime se potrošačima na području grada Splita NE PREPORUČUJE KONZUMIRATI vodovodnu vodu do daljnjega ili do službenih obavijesti koje sugeriraju drugačije.

Iz tvrtke zadužene za pitku vodu u gradu, potrošačima kao alternativu preporučuju vodu prokuhati prije konzumacije ili koristiti skupocjenu flaširanu vodu. Bolja alternativa – kao trajno rješenje za bezbrižnu konzumaciju vode – su uvijek filteri za vodu. Sigurni smo da je ljudima dosta više kompliciranih i skupih filtera koje je potrebno spajati i montirati ispod sudopera, kao i nepraktičnih raznih vrčeva.

Na tržištu se mogu pronaći potpuno prirodni filteri za vodu, koji su vrlo jednostavni za korištenje, praktični i ne spajaju se na struju niti vodovod. Prvi takvi filteri za vodu koje možemo preporučiti su EVA filteri za vodu.