Volonterski programi i urbana permakultura u Klubu mladih Split

Klub mladih Split organizira predstavljanje neprofitnih organizacija i organizatora volontiranja u Splitu i njihovih kvalitetnih volonterskih programa! Predstavljanja volonterskih programa održavat će se kontinuirano tijekom 2018. godine, a prvo od njih će se održati u prostorima Kluba u srijedu, 31.1., u 18.30 h na kojem će sudjelovati:

Udruga Mentor s projektom EVO (Edukacija voditelja mladih) koja ima za cilj podučiti učenike srednjih škola o rizičnim ponašanjima, posebice ovisnosti. U udruzi ćete moći steći korisne vještine – komunikacijske, organizacijske, vještine odlučivanja, rada u timu i slično.

Udruga Studenti za studente Split (S4S) koja ove godine slavi 10 godina postojanja bila je platforma za mnoge studente koji su upravo djelujući u njezinim volonterskim timovima kasnije osnivali vlastite organizacije i tvrtke. 

Klub mladih Split organizira predavanje „Urbana permakultura: Kultiviranje gradova“ u srijedu u 20 sati

Može li uzgoj hrane promijeniti ekološki otisak potrošača? Može li se hrana uzgajati i u gradu? Kako pospješiti bioraznolikost u urbanim sredinama i učiniti prirodu sastavnim dijelom urbanog identiteta? Mogu li gospodarenje biološkim otpadom i pravilna briga o tlu postaviti temelje zdrave kulture i ekonomije? Kako vratiti život u degradirana tla, a samim time i u hranu koju jedemo?

Dođite u prostore Kluba poslušati predavanje na temu „Urbana permakultura: Kultiviranje grada“ i doznajte odgovore na ova i mnoga druga pitanja vezana za održivi način življenja. Predavanje će se održati u srijedu, 31.1., u 20 sati. Predavanje će održati Cvijeta Biščević, permakulturna dizajnerica i edukatorica s urbanističko-arhitektonskom pozadinom.

Svrha predavanja je podići kvalitetu ekološkog i socijalnog života te senzibilizirati javnost za mogućnosti tranzicije iz neodrživog u održivi način življenja na lokalnoj razini.