Za brkove i brade Splićani donirali rekordan iznos

 

Točno 235.282,87 kuna uplaćeno je na račun Županijske lige protiv raka Split, zaključno s jučerašnjim danom.

„Postoje dva čovjeka koji mijenjaju svijet. Jedan se zove Siniša, a drugi Marko. Upoznao sam ih prije 20 godina, jednog kao frizera, a drugoga kao susjeda. Činjenica je da pet godina zaredom organiziraju ovu akciju i donose u Županijsku ligu protiv raka više ljubavi, više energije, više novca i dobrih vibracija nego li mnogi drugi i čine nas, profesionalce koji se bavimo borbom protiv raka, hrabrijima, snažnijima i spremanijima za sutra.“ - rekao je prof. dr. sc. Eduard Vrdoljak, dr. med., predsjednik ŽLPR Split, uoči uručivanja zahvalnica Siniši Šunjiću i Marku Sučiću tijekom pete „Bradate aukcije“, održane protekle subote u Planu B.

Njihov motiv od prvog dana bio je organizirati splitsku verziju 'Movembera' s jednostavnim ciljem, kako bi osvijestili svoje prijatelje, kolege i poznanike o važnosti preventivnih pregleda i o brizi za muško zdravlje. I doista, Bradata aukcija koja je započela 2017. godine u krugu prijatelja i poznanika sakupivši tada oko 27.000 i preko 240.000 kuna donacija u prve četiri godine održavanja, u jubilarnoj petoj za brkove i brade sakupljen je rekordan iznos.

Točno 235.282,87 kuna uplaćeno je na račun Županijske lige protiv raka Split, zaključno s jučerašnjim danom. „Maštali smo i nadali smo se, ali ni u najluđim snovima nismo vjerovali da ćemo već u petom izdanju sakupiti ovoliko donacija. Veliko hvala svakome tko je makar jednom u ovih pet godina došao i ubacio ili uplatio kunu za Bradatu, i svim kandidatima koji su žrtvovali svoj muževan izgled za Bradatu aukciju.“ - izjavili su Marko i Siniša, pokretači Bradate aukcije koja postaje prepoznatljiv humanitarni projekt diljem države.

Ukupnom iznosu treba dodati i 20.000 kuna vrijednosti uroloških besplatnih pregleda. Ovogodišnju donaciju će Županijska liga protiv raka Split utrošiti na edukaciju šire javnosti o važnosti preventivnih pregleda.

Bradatu aukciju organizira Županijska liga protiv raka Split uz partnere: Ka'brada, Rotary klub Split Plus, PromoPlan i Kazinoti & Komenda te brijačnice Leekarija Barber Shop, Babershop Ivan, Barbershop Stil A, Španić Barber iz Vinkovaca.

„Ove smo godine imali rekordan broj prijavljenih brada i brkova među kojima i učenike iz Elektrotehničke škole Split, posebno hvala njima i njihovoj profesorici Ivani Krce Mihovilović. Hvala na podršci i VK Jadran te splitskim moto klubovima: BMW Moto Klub Dalmacija, MK Vuk Samotnjak, MK Uspomena, MK Reborn, MK Fjaka, MK Desperado, MK 4. gradijska, MK Mirakul Riders, MK Classic Riders, kao i svima ostalima bez kojih ovogodišnja Bradata ne bi bila ovako uspješna: Barber Enis Šubo iz Sarajeva, Brica Grozdi iz Trogira, Spartium natural cosmetics, Mesnica Bokšić, MID, Šime's Buchery, Jameson, Tap B, La Delta, Babaloo Bar, Sidi Bar, dr. med. Mirnes Selimović, Poliklinika Uglešić, Medicinski fakultet Split, DJ Matthew Bee, bend Little sisters i cijelom timu fantastičnog domaćina – pub Plan B!“ – poručuju organizatori.

Foto: BlackFrameProduction