Život bez barijera

Projekt 'Život bez barijera!' održat će se od 3. do 13. prosinca 2014. u organizaciji Pravnog fakulteta, Studentskog zbora Sveučilišta u Splitu i udruge Studenti za studente Split. Projekt se održava povodom  obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom (3. prosinca 2014. godine) i Međunarodnog dana volontera (5. prosinca 2014. godine).

Cilj ovog projekta je promicanje uključenosti osoba s invaliditetom u društvo, s posebnim naglaskom na mlade i studente, ali i informiranje i  senzibiliziranje javnosti o životu osoba s invaliditetom te apeliranje na javnost o važnosti volontiranja i pomaganja u zajednici.

Projekt „Život bez barijera!“ uključivati će pet akcija koje će se održati  kroz 10 dana trajanja projekta, odnosno od 3. prosinca do 13. prosinca 2014. godine i to sljedećim redom:

Akcija „Brišimo knjige zajedno“ - Podcrtana knjiga ne može se prilagoditi slijepim osobama, a ovim putem bi omogućili da informacija bude dostupna svima.

 Sveučilišna knjižnica u Splitu (galerija), 3. prosinca 2014. godine u 10h

Akcija „Mala škola znakovnog jezika“  – smatramo da je potrebno upoznati ljude s važnim činjenicama o kulturi gluhih i nagluhih osoba te načinu ophođenja s osobama oštećena sluha putem  radionice znakovnog jezika.

Udruga gluhih i nagluhih osoba Grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije, 6. prosinca 2014. godine u 10h

Boalovo kazalište i udruga ZAMISLI – udruga  "ZAMISLI" za promicanje kvalitetnog obrazovanja mladih s invaliditetom  organizira seriju interaktivnih predstava i radionica. Kratke dramske predstave se održavaju po principu Boalovog kazališta pod palicom redatelja Maria Kovača.

Pravni fakultet u Splitu, 8. prosinca 2014. godine u 14h

Okrugli stol „Studenti s invaliditetom i njihove barijere“ – okruglim stolom želimo potaknuti svijest studenata, ali i šire javnosti, na probleme s kojima se osobe s invaliditetom, a posebno studenti, susreću u svakodnevnom životu. 

Sveučilišna knjižnica u Splitu, 10. prosinca 2014. godine u 19h

Humanitarna akcija „Studentska srca za splitsku djecu“ - posjet udruzi sa slijepe i slabovidne osobe na kojoj će se slijepoj i slabovidnoj djeci pokloniti igračke koje će se prikupljati na svim prethodnim događajima u sklopu projekta "Život bez barijera".

Crkva sv. Dominika,13. prosinca 2014. godine u 16h