5. Međunarodni dan društvenih igara u Splitu

Najveći praznik ljubitelja društvenih igara u svijetu, Međunarodni dan društvenih igara, po peti se put održava i u Splitu. Udruga za fantastiku, igre i znanstvenu fantastiku F&ST ove vas subote, 1. lipnja od 12 do 22 sata, poziva da im se pridružite u crtaoni Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Splitu. Očekuje Vas preko 100 naslova modernih društvenih igara, a volonteri Udruge F&ST rado će Vas naučiti i pravilima odabrane igre. U 17 sati možete se pridružiti i natjecateljima u nagradnom turniru u društvenoj igri Lords of Waterdeep, inspiriranoj popularnim Dungeons and Dragons igrama.


Pristupačni članovi Udruge F&ST, poznati po konvenciji fantastike, igre i znanstvene fantastike FantaSTikon, koju redovito održavaju tijekom ožujka na FESBu, očekuju Vas bilo da želite doći s društvom ili s društvenom igrom ili upoznati nove ljude i igre na događaju. 
Okupljanje zajednice ljubitelja društvenih igara na Međunarodni Dan Društvenih Igara (International Tabletop Day) u svjetskim je razmjerima organizirano od strane organizacije Geek&Sundry na način da na nekoliko tisuća lokacija lokalni organizatori organiziraju druženje uz društvene igre, a više informacija o druženju u Splitu možete pronaći na facebook stranicama Udruge https://www.facebook.com/UdrugaFST/ i događaja https://www.facebook.com/events/2590406034337058/