Adventski šalabahter spreman - još čekamo sunce!

Nevremenske neprilike ozbiljno remete prve dane "Adventa u Splitu", no opak program se priprema. Središnji dio proslave je veliki božićno-novogodišnji sajam na Rivi gdje se smjestilo 40-ak kućica koje su se rasporedile i udružile u tri grupacije: "Adventilacija na Rivi" koja je i stvorila đir, te "7 kućica - Advent na dnu Marmontove" i "Parkiranje - Kućice na Rivi" čiji program i dnevne aktualnosti možete pratiti i na Facebooku. Svoju proslavu na središnjoj pozornici idućeg petka 12. prosinca ima i splitski.portal, povodom 10 godina postojanja častimo vas koncertom Natali Dizdar.

No to nije sve...

Advent na Pjaci
Ove godine po prvi se put održava adventski program i na Narodnom trgu, popularno zvanom Pjaca. Advent na Pjaci trajat će od 6. prosinca 2014. do 11. siječnja 2015. Kroz gastronomski program tijekom pet tjedana predstavit će se pet hrvatskih regija, dok će se za zvučnu pozadinu brinuti glazbeni vremeplov, koji će posjetitelje zabaviti uz zvukove starih splitskih festivala, 70-ih, 80-ih i 90-ih, a tu će, naravno, biti i božićnih hitova. Na Badnjak će i Pjaca imati svoju proslavu, u popodnevnim satima, dok će se na Staru godinu u 15 sati održati doček "Uranila Nova".

Festival adventskih radosti
Još jedan božićni sajam u središtu Splita održava se u Dioklecijanovim podrumima. Radi se o Festivalu adventskih radosti, koji traje od 5. do 30. prosinca te će svakodnevno biti otvoren od 09:00 do 20:00. Na tom će se sajmu održati prigodni program za djecu na sv. Nikolu i sv. Luciju, a ususret Božiću dočekat će se Djeda Božićnjaka. Bit će tu i radionica prigodnih ukrasa te glazbenih programa.

Gastroadvent
I ove se godine održava već tradicionalni Gastroadvent u Splitu, koji traje od 30. studenog do 25. prosinca. U splitskim hotelima i restaurantima tako će se moći jesti prigodna jela, a ovogodišnji je gastroadvent posvećen suhim smokvama.

Osjeti Božić u Splitu
Osjeti Božić u Splitu naziv je glazbenog projekta koji se održava od 1. prosinca do Božića. Na prometnim lokacijama u središtu grada - Rivi, Kazališnom trgu, Narodnom trgu (Pjaci), Peristilu, u Strossmayerovom perivoju (Đardinu) i na kolodvorima te zračnoj luci održavat će se prigodni koncertni programi. Župni i dječji zborovi, skupine učenika i mladih, limena glazba, klape i drugi svojim će melodijama dodatno začiniti čarobnu božićnu atmosferu.