Amira Medunjanin iz prve zauvijek kupila splitska srca

Nastup Amire Medunjanin prve večeri Sna sustipanske noći 2015. je jedno od onih događanja o kojima bi se moglo još godinama pričati po Splitu.

Četvrto izdanje SSN-a je započelo u srijedu, 1. srpnja, spektakularnim nastupom „bosanske Billie Holiday“ koja je uspjela privući više publike od zvijezda koje su nastupale na prethodnim „Noćima“. Usprkos kašnjenju od dvadesetak minuta, čim je došla na pozornicu, Amira Medunjanin je šarmantnom isprikom osvojila i najmrgodnije u publici.

POGLEDAJTE CIJELU FOTOGALERIJU

Uslijedilo je 25 pjesama kroz 150 minuta čarolije na Sustipanu, jer čarobno je jedini pridjev koji dostojno opisuje atmosferu na koncertu. Spoj savršenog vokala, glazbe i lokacije je hipnotizirao publiku koja je pratila svaki ton i riječ ove Sarajke.

Pritom nije zaboravila spomenuti da joj je Split drugi dom budući da je u njemu živjela godina dana sredinom 90-ih, što je i pokazala pjevajući „Konobu“ s klapom „Sedam Kaštela“, klapom čiji je član bila za vrijeme boravka u Splitu, i „S ponistre se vidi Šolta“ u duetu sa svojim gitaristom, Antom Gelom.

Karakterističnim bosanskim humorom između pjesama je razbila tešku tematiku glazbe koje izvodi i time zauvjek osvojila srce Splićana; možemo se samo nadati da neće čekati da opet prođu desetljeća do nastupa u našem gradu.

Iako je početak koncerta najavljen za 21:30, već prije 20 sati su kolone ljudi i automobila zakrčile promet na Mejama, a pronaći parkirno mjesto je bilo ravno lutriji. Držeći se uspješne prošlogodišnje šprance uređenja Sustipana, posjetitelje je dočekala ugodna glazba u pozadini, dok je osvjetljenje lampionima i ponekim reflektorom u boji samo naglasilo ljepotu ambijenta, nikako je ne zagušujući.

Piknik zona nije bila dovoljna za masu posjetitelja koji su sinoć došli uživati u sevdahu, ni travka se nije mogla ubaciti na potezu od ruba samostana do istočne ograde festivala, svaka procjena broja ne bi bila zahvalna budući da su organizatori zaista bili dorasli zadatku i nisu prenatrpali prostor, a ipak su oborili rekord posjećenosti, omogućujući tako svima koji su ulaznice nabavili na vrijeme da dostojno uživaju u ovom spektaklu.

Dok organizatorima treba upućivati same pohvale jer iz godine u godine razvijaju i unaprjeđuju organizaciju festivala, splitskoj publici ne bi škodila edukacija o ponašanju prije, za vrijeme i nakon koncerata. Nikada nam neće biti jasni oni koji plate ulaznicu kako bi međusobno razgovarali umjesto da uživaju...


POGLEDAJTE CIJELU FOTOGALERIJU