Bare s Majkama najavio rođendanski koncert na tvrđavi Gripe

Zovu ga legendom, karizmatikom, najvećim rock glazbenikom na brdovitom Balkanu, pjesnikom neuništive karizme, rijetkom istinom, velikim umjetnikom... On i je sve to, ali prije svega je čovjek. Nekad drag i nježan, nekad pomalo luckast...Kao i svi mi.

Iza njega je iznimno duga i turbulentna karijera, s usponima i padovima, ali nakon 30 godina velikog rada, desetak albuma od kojih je svaki dobio svoj kutak povijesti i mnogobrojnih hitova koji su, i nakon tri destljeća, pjevani i slušani s istom emocijom,on je i dalje broj jedan rock glazbenik ovih prostora i šire.
Rođen je 16. kolovoza 1965. u Vinkovcima. Kao drugo dijete iz siromašne radničke obitelji odrasta većinom na ulici, s gitarom i pločama u ruci.
S 12 godina počinje okupljati prvi bend s prijateljima iz razreda, nastupajući u školi.
S 15 godina, s prijateljem Marinom Pokrovcem osniva "Duo debili" i zabilježava svoj prvi veći nastup, pred oko tisuću ljudi u vinkovačkom Domu omladine. Njegova životna misija već je tada bila jasna kao dan.

Krajem 1984. godine, Bare osniva grupu Majke i s 19 godina donosi odluku da je glazba njegov životni poziv. Povijest se rodila!
Nakon šest godina sviranja Majke 1990. snimaju svoj prvi pravi album Razum i bezumlje, koji je od domaće kritike proglašen rock albumom godine.
Nastavak slijedi....
Dolaze albumi: Razdor, Milost, Vrijeme je da se krene, Život uživo, Put do srca sunca, pa samostalni albumi i Plaćenici: Izgubljen i nađen, 7, Srce ...
2011. Majke izdaju album Teške boje, najbolji rock album u Hrvatskoj u posljednjih nekoliko godina. Goran Bare i Majke, bili su nominirani za 11 Porina. Osvojili su šest nagrada.
Nakon mnogobrojnih hitova Put ka sreći, Gdje je nestao čovjek, Odvedi me, Mršavi pas, A ti još plačeš, Teške boje, Osvijesti me ...., pjesama u kojima su se pronašli mnogi od nas, ovaj iskonski pjesnik već je neko vrijeme u studiju.
S novo-starom postavom Majki koju čine:Kruno Domačinović i Davor Rodik na gitarama, Alen Tibljaš-bubanj, Dan Divjak – klavijature i Mario Rašić– bas gitara, završava novi album.
16.8. slavi je svoj 52.rođenadan! Na iznanđenje mnogih zdrav je k'o dren, pun novih ideja i spreman da s vama opet ogoli svoju dušu.
Vidimo se na Tvrđavi Gripe, 16.08.. s početkom u 20 h!!!
Koncert će otvoriti splitska grupa Šetači.
Ulaznice za koncert u prodaji su u sustavu ticketshop.hr kao i na njihovim prodajnim mjestima.  Cijena ulaznice u pretprodaji iznosi 100 kuna, na dan koncerta 130 kuna.


Foto: Maja Prgomet