Božićna bajka s Ivicom i Maricom u Đardinu

Slijedite tragove mirisa i naći ćete slikovitu i maštovitu kućicu Ivice i Marice u parku Đardin!
U toj kućici od slatkiša možete ovogodišnje predbožićno vrijeme provesti u društvu likova iz bajke braće Grimm, koje su za svoje predstavljanje na adventu izabrali veseli i kreativni korisnici COO Juraj Bonači - Split, COO Slava Raškaj - Split, Centra fra Ante Sekelez – Vrlika te udruga Lastavice udruga Zvono, udruga Srce i Down 21.

Osnovni cilj ovog programa koji će tijekom pet tjedana predstaviti rad brojnih ustanova i udruga s područja naše Županije je poboljšanje kvalitete života osoba s invaliditetom, ublažavanja posljedica socijalne isključenosti, kao i senzibiliziranje javnosti na prisutnost osoba s invaliditetom u zajednici.

PROGRAM:

(svakodnevno od 10 do 13 sati u srcu Đardina):

Ponedjeljak 3. prosinca 2018. – Međunarodni dan osoba s invaliditetom.
Otvaranje „Božićne bajke s Ivicom i Maricom u Đardinu s
GLAZBENIM FESTIVALOM OSOBA S INVALIDITETOM na središnjoj pozornici u Đardinu od 10 do 13 sati.
Naše korisnike i sudionike festivala priprema Callegari-talijanska škola mode i dizajna pod vodstvom mentorice Sonje Obradović; za odjeću su se pobrinuli modni stilisti: Ela Igrec, Mirna Vučemilo i Duje Buljan, a za šminku vizažisti: Duje Buljan i Helena Stanić.
Uređenju kućice i stvaranju ove bajke svesrdno su pomogli branitelji iz Udruge branitelja umjetnika i vrijedna ekipa iz Parkova i nasada.

 

PONEDJELJKOM: (3.12, 10.12, 17.12.,24.12.)

BOŽIĆNI UGOĐAJ UZ MIRISNE, FINE I ŠARENE BLAGDANSKE KOLAČIĆE / Miris božićnih kolačića iz slastičarnice poznatih slastičara:

Vrijednih kuhara i slastičara hotela Le Meridien Lav koji će uz korisnike pripremati božićne kolačiće zajedno s udrugom Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija (SKMER). Pečenju kolačića pridružit će se i visoko učilište ASPIRA koji će zajedno s korisnicima pripremiti ukusne božićne kolačiće koje ćete moći kupiti.

 

UTORKOM: (4.12.,11.12.18.12.)

IZRADA BOŽIĆNIH SUVENIRA – PRONAĐI ZA SEBE BOŽIĆNI SUVENIR. Sudionici programa će utorkom izrađivati prigodne božićne ukrase koji će posjetitelji kućice Ivice i Marice moći  kupiti i ponijeti u svoj dom. Prodaja rukotvorina biti će moguća kroz cijeli tjedan.

 

SRIJEDOM: (5.12, 12.12., 19.12.,2.1.)

BOŽIĆNE PRIREDBE / dramski i glazbeni programi u izvedbi korisnika ustanova i udruga.

ČETVRTKOM: (6.12.,13.12.,20.12.,3.1.)

ČITANJE BAJKI djeci i prisutnima u suradnji s GK Marko Marulić i Tetama i barbama pričalicama.

PETKOM: (7.12., 14.12.,21.12.4.1.)

STARE IGRE SPLITA – sportsko rekreacijski sadržaji u suradnji sa splitskim osnovnim školama. Prisjetimo se zajedno tradicionalnih igara:  bacanje kamena s ramena, bacanje potkove, gađanje limenki, utrke u vrećama, povlačenje konopa,  školica, laštik, skok udalj s mjesta i sl.)

 

SVAKI DAN biti će upriličeno druženje s bajkovitim i božićnim likovima uz mogućnost fotografiranja

SUBOTA 15. prosinca 10 – 14 h : MODNI BOŽIĆNI BUVLJAK u organizaciji DIZAJNERA I BLOGERA Splita

IZLOŽBA FOTOGRAFIJA FOTO NATJEČAJA „I MI TO MOŽEMO“

Po završetku foto natječaja u sklopu ovog programa biti će izložene pristigle fotografije različitih autora čije fotografije šalju poruku o različitosti među ljudima, njihovim kvalitetama i mogućnostima. Također naglašavaju mogućnosti i jake strane osoba s intelektualnim teškoćama. Prikazuju motive koji ruše stereotipe o nemoći osoba s intelektualnim smetnjama poglavito u onim područjima života koji se odnose na otvorenost prema novim iskustvima, kapacitete osobe za užitak i stvaranje pozitivnih emocija te potrebu svakog živog bića da za sebe stvara trenutke ugode.