Božo Vrećo na Tvrđavi sv. Mihovila!

Umjetnik koji svoju umjetnost i živi; pisac, modni dizajner, ali prije i poslije svega jednostavno - Božo, vraća se na Tvrđavu sv. Mihovila, 7. kolovoza u sklopu koncertne sezone Više od glazbe!

Božo je šibensku publiku već osvojio iskrenošću, prirodnošću, bogatstvom vokala i izvedbe na koncertu održanom prije dvije godine. Čini se da je ljubav obostrana, jer je upravo Tvrđavu sv. Mihovila Božo odabrao da bude dio njegove svjetske turneje koja uključuje datume u Australiji, Amsterdamu, Berlinu, Münchenu, Beču. Bez sumnje je da će i njegov ovogodišnji nastup biti upamćen, jer je spoj misticizma i realizma njegove glazbe kao stvoren za toplu ljetnu večer unutar zidina tvrđave.

Još od Božinih nastupa s ansamblom Halka, pa sve do samostalnih koncerata, publika i kritika podjednako su oduševljeni njegovim glasom i njegovom pojavom. Nazivali su ga tako sinonimom slobode s anđeoskim glasom. Po struci arheolog, po završetku studija zaljubio se, kako kaže, u sevdah i odlučio da je taj spoj tradicije i modernog za njega jedini pravi izričaj. Albumi Moj sevdah i Pandora u kratkom roku osigurali su mu status cijenjenog glazbenika i omogućili mu nastupe i suradnje s Miroslavom Tadićem, Markom Louisom, Vasilom Hadžimanovom i ansamblom Sudar Percussion među ostalima.

Tragična Lejlija, energična Pandora ili mistična Elma prepoznatljive su „na prvu“, i to upravo zbog jedinstvenosti Božine izvedbe. Sva raskoš jedinstvene interpretacije tuge i boli sevdalinki do izražaja dolazi u pjesmama Ko li noćas miluje ti kosu ili Meni si bila vrijedna, s prošlogodišnjeg albuma Melek.

Ulaznice su u pretprodaji od danas, 4. ožujka, po cijeni od 150 kuna, a mogu se nabaviti na prodajnim mjestima šibenskih tvrđava: u City Pointu (ulica Don Krste Stošića 1, Šibenik), na blagajnama tvrđava Sv. Mihovila i Barone te online u sustavima Eventim i Croatia Tickets.

Za članove Kluba prijatelja šibenskih tvrđava Tvrđava kulture osigurala je popust od 10% na kupnju ulaznica (individualni članovi na kupnju jedne, a nositelji obiteljske članske iskaznice na kupnju dvije ulaznice), koji se može ostvariti u City pointu. Na istom mjestu vlasnici kartica Addiko banke ostvaruju popust od 5% pri kupnji ulaznica.

Božo Vrećo i Tvrđava sv. Mihovila – Više od glazbe!