Damir Avdić promovira svoj novi album "Manjina" u klubu Quasimodo

Jedan od najistaknutijih bosansko-hercegovačkih glazbenika, pjesnika i kantautora, Damir Avdić u subotu 5.12. počastit će nas svojim jedinstvenim koncertom u Quasimodu i ujedno promovirati svoj novi album "Manjina".

Damir Avdić dolazi iz Tuzle, stalna adresa mu je u Sloveniji, glazbom se bavi tridesetak godina, za vrijeme rata u bendu Rupa u zidu, a zatim kao soloizvođač. Do sada je objavio 6 albuma: "...o trnja i žaoka" 2004., "Mrtvi su mrtvi" 2008., "Život je raj" 2010., "Mein Kapital" 2012., "Human Reich" 2013. i "Manjina" 2015.

Avdićev jedinstveni nastup je hardcore-punk-metal-rock-kantautorska izvedba, na stage se penje samo s električnom gitarom, a na svoju glazbu nadovezuje beskompromisne, žestoke i bolno iskrene tekstove. Njegov nastup uključuje miks pjevanja, recitiranja, progovaranja, jauka, deranja, distorzije, urlika i psovki. 

Avdićeva najveći adut su njegovi vjerodostojni, drski i oštri tekstovi koji izražavaju sve što ga tišti na srcu i duši, direktno udaraju u glavu, u srce, u želudac, i nepogrešivo pogađaju "u sridu". Teme kojima se Damir u svojim pjesmama bavi nisu ugodne, ali zbog načina na koji ih on "iznosi" na koncertu svakako su katarzične, a njegovi su nastupi poput grupnih terapija i nakon kojih osjećate olakšanje.

Ako se do sada niste upoznali s Avdićevom glazbom i djelima, obavezno iskoristite ovu priliku, kao i uvijek kad je Avdić u pitanju - ovo će bit izvanserijski koncert. 

Na kraju i nisu potrebne velike riječi za poziv na ovaj koncert. Damiru se vjeruje i sretni smo da smo ponovo u prilici ugostiti ga u Quasimodu.

Ulaznica: 30 kn

Prodaja ulaznica: na dan koncerta od 21h kada otvaramo vrata (koncert počinje u 22h).

Iza koncerta nastvalja se  DJ večer, a za DJ pultom je Marko Friedl (Radio Esplendor, KLFM radio), spremite se za plesne DJ setove od space disca do prljavog "punkish" housea sa sveukupnim naglaskom na eklektični pristup glazbi.

Za naše čitatelje osigurali smo nekoliko besplatnih ulaznica , a sve što morate napraviti je poslati svoje podatke na karte@split.com.hr s naznakom Damir Avdić. Dobitnike ćemo obavijestiti mailom 4.12.2015.