Elvir Laković Laka: Ljubav je riječ koja se treba pisati velikim slovom

U jednom davnom intervjuu za Slobodnu Dalmaciju, bosanskohercegovački izvođač Elvir Laković Laka izrazio je želju da jednoga dana nastupi i pred splitskom publikom. U subotu navečer ta želja mu se i ostvarila. Pred prepunom Kockom u pratnji svog benda i sestre Mirele Laković Lele izveo je repertoar koji je obuhvaćao hitove kao što su "Pokušaj", "Brko", "Vještica", "Moro" i "Stvorenje". Dalmatinska 'raja' najbolje je reagirala upravo na ove hitove, a atmosfera je oduševila i izvođače koji već sada neumorno rade na sljedećem singlu.
 
Nedavno ste nastupili u Malmou i Goteborgu. Po čemu su ti nastupi u inozemstvu bili drugačiji od ovoga u Splitu?
- Svaki grad ima neku svoju posebnu energiju. Nama su svi koncerti dragi, i svakom pristupamo jednako ozbiljno i uvijek s malo treme,  ali jedno je uvijek isto. Kakvi god da ljudi dođu na naš koncert, s njega uvijek odu s osmjehom na licu. To je nama najveća nagrada.

Kako biste ocijenili koncert u klubu "Kocka"?
- Koncert u Splitu bio je odličan, iako ne znamo da li zbog toga što smo prvi put svirali ovdje, ili zbog toga što je splitska publika inače tako dobra. Atmosfera je bila vrhunska, a moramo pohvaliti i organizatora na izuzetno profesionalno urađenom poslu. Što se nas tiče, ten points goes for Split!

U posljednje vrijeme vas se često može vidjeti po Dalmaciji. Razlog je što imate novi prateći bend iz ovih krajeva?
- Da, s ekipom iz Makarske koju čine Petra Šošić, Matko Gaće, Ozren Franić i Tomislav Miladinović surađujemo tek nekoliko mjeseci, a skupa smo odradili desetak koncerata. Imali smo veliku sreću da upoznamo tako drage ljude koji su pri tome odlični muzičari, a sada imamo i više razloga da češće dolazimo na more.

Načuli smo da u pripremi imate i novi singl. Možete li nam reći nešto više o njemu?
- Novi singl se polako krčka, a trebao bi biti objavljen prije ljeta. Uz njega će svakako ići i spot. Pjesma će biti u malo drugačijem ritmu, a mi vjerujemo da će se svidjeti publici.

Vi ste uvijek veseli, šareni, pozitivni, puni ljubavi. Kako uspijevate skupiti toliko pozitivne energije koju prenosite na publiku?
- Mi radimo ono što volimo, onako kako volimo. Ne znam je li u tome tajna uspjeha, ali mi ne ne znamo drugačije. Svakom koncertu se iznova radujemo i predajemo do kraja. Valjda se taj naš iskreni užitak prenosi i na publiku, a kako god okreneš, ljubav je riječ koja se treba pisati velikim slovom!